Kort og godt

Hell- og lykkerett på nyttårsaften

religioner      |      31/12/2013


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/religion/public_html/wp-content/plugins/jetpack/modules/shortcodes/slideshow.php on line 142

Ønsker du deg god økonomi samt hell og lykke i det nye året? Da bør du, ifølge brasiliansk folketro, spise linser på nyttårsaften.

Av Liv Silva Holmesland

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hell og lykke med linsesuppe

I det rakettene pynter opp nattehimmelen, champagnekorkene sprettes , glassene klirrer og varme klemmer og lykkeønskninger deles ut, bør du også unne deg en varm linsesuppe ved inngangen av det nye året.  I følge brasiliansk overtro skal linsesuppe på nyttårsaften gi deg hell, lykke og god økonomi. På nyttårsaften er det håp blant mange om at det nye året skal bli bedre enn året som var. Nå skal vi legge alt det gamle bak oss, og gå inn i et nytt år med blanke ark og nye muligheter. Da kommer hell, lykke og god økonomi godt med.

Prøv en linsetallerken i kveld da vel.

Antall porsjoner 8

Ingredienser:

6 dl linsesuppe
Bladpersille etter smak
3 terninger med grønnsaksbuljong (kan også bruke oksebuljong)
3 Gulrøtter, kuttet i biter
1 Grønn paprika, kuttet i biter
2 Søte paprikaer, kuttet i biter
1 Rød chilli, fjerne frøene og kutt chillien i biter
1 Løk, hakket i små biter
3 Hvitløksbåter, hakket i små biter
1 ts Safran
1 ts Salt
3 Læurbærblader
1 ts Cayennepepper
1 ts Paprikakrydder
1, 5 l Vann
3 ss Olivenolje
Hvis du skal vil ha med kjøtt kan du også ha i chorizopølser og stekte baconterninger.

Tilberedning:

Bløtlegg  brune linser i ca. 3 timer. De kan gjerne ligge i bløt over natten.  Skyll linsene godt i et dørslag til vannet er klart.

Varm olivenolje, surr løken til den blir blank (ca. 5 minutter). Tilsett deretter hvitløken, chillien, gulrøttene, paprikaene og krydderet (salt, cayennepepper, safran og paprikapulver). La alt surre i svak varme i ca. 5 minutter.

Tilsett vann, buljong, læurbærblad, opphakket bladpersille og la linsene koke på svak varme i ca. 1 time under lokk. Smak til med mer salt, cayennepepper og bladpersille. Hvis du synes suppen ser tynn ut kan du koke den i 20 minutter til, uten lokk.

Suppen er nå klar til servering.

Godt nytt år!

Religioner.no lenker:

 

 , , , , ,