Fra livssynssamfunnene

Hva er Den norske kirkes syn på Jesus?

religioner      |      17/12/2016

Jesus er en skikkelse de fleste har et forhold til. For Den norske kirke er han helt sentral. 

Av Religioner.no. 

Vi går gå inn julen, høytiden hvor Jesu fødsel feires. For Den norske kirke er Jesu helt spesiell, og i denne videoen forklarer Paul Erik Wirgenes hvorfor.  

Opptaket er gjort i forbindelse med Uenighetens fellesskap-prosjektet, som er et samarbeid mellom Eldorado bokhandel, Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, Religioner.no og flere titalls norske livssynssamfunn. Målet med prosjektet er å gi norske livssynssamfunn en anledning til å formidle sine synspunkter i ulike spørsmål direkte, uten filtrerende mellomledd, slik som oss i Religioner.no eller andre medier.

Prosjektet består av en 550 kvadratmeter stor sal i Eldorado bokhandel i Oslo, samt en nettside hvor du kan se, høre og lese om hva norske livssynssamfunn mener om et antall spørsmål. Både det fysiske senteret og nettsiden vil bli ferdigstilt i løpet av vårhalvåret 2017.

I løpet av adventstiden og julen vil vi publisere noen sesongaktuelle smakebiter på prosjektet her på Religioner.no. Følg med for å se hva ulike norske livssynssamfunn mener om julen og Jesus: 

Merknad: Du står fritt til å dele videoen, men om du ønsker å klippe eller mikse innholdet må du først innhente tillatelse fra Den norske kirke. 

 , , , ,