RedaksjonI oversikten under kan du lese mer om Religioner.no´s redaksjon, og om hvordan du kan kontakte oss.

Religioner.no er medlem av Den norske fagpresses forbund.

Fagpressen.logo.

 

 

litebilde.avHans.JPG

Hans Olav Arnesen – redaktør

Hans Olav Arnesen – redaktør

Hans Olav Arnesen har en mastergrad i religionshistorie fra UiO, og har det overordnede redaksjonelle ansvaret i Religioner.no. Hvis du vil skrive for Religioner.no, eller har spørsmål om nettsiden, så send dem til Hans.

Kontakt: hansolavarnesen@religioner.no

 

12575848_10156940380250131_342837610_n_picmonkeyed

Kai Erik Westergaard – debattredaktør

Kai Erik Westergaard – debattredaktør

Kai er masterstudent i religionshistorie ved UiO og skriver om troendes oppfatning av Jesus som menneske og Gud. I tillegg til å studert religionshistorie har Kai studert filosofi, og er spesielt interessert i filosofi og teologi hos kirkefedrene. Andre interesser er religionsfilosofi, metafysikk, etikk, norrøn og andre polyteistiske religioner. Som debattredaktør tar Kai gjerne imot dine innspill: enten det er et innlegg du ønsker å få publisert, eller et tema du mener bør bli tatt opp til diskusjon.

Kontakt: kaiwestergaard@religioner.no

Ina Marie Ilkama - Sør-Asia-redaktør

Ina Marie Ilkama – Sør-Asia-redaktør

Ina Marie Ilkama – Sør-Asia-redaktør

Ina holder på med en doktoravhandling ved Universitetet i Oslo om den hinduistiske gudinnefestivalen Navarātri. Hun har bakgrunn fra religionsstudier ved UiO og en mastergrad i Sanskrit, og bruker det hellige språket for å fordype seg i religiøse tekster. Interessene hennes omfatter særlig hinduisme og buddhisme, blant annet gudinnetradisjoner, mytologi, ritualer og religiøse festivaler.

Kontakt: inailkama@hotmail.com

Erling Lorentzen

Erling Lorentzen – podcastredaktør

Erling Lorentzen – podcastredaktør

Erling Lorentzen Sogge er stipendiat ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk (IKOS) ved UiO der han forsker på politisk organisering i palestinske flyktningleirer i Libanon.

Han har tidligere studert arabisk språk gjennom lengre opphold ved Universitetet i Damaskus, og Det franske instituttet for det nære Østen (IFPO) i Beirut, og leverte masteroppgaven sin i midtøstenstudier ved UiO i 2014. Erling har tidligere jobbet som praktikant ved Den norske ambassaden i Beirut, og har bakgrunn i aktivisme og menneskerettsarbeid i Amnesty International.

Kommer til å være basert i Midtøsten og i hovedsak skrive om temaer knyttet til arabiske land, Tyrkia og Israel i tiden fremover.

Utanom dette er Erling forfatter av teikneseriebloggen Midtausten i paint, spiller gitar i bandet Borgerskapets utakknemlige sønner, og har bakgrunn i aktivisme og menneskerettsarbeid fra Amnesty International.

Kontakt: erlinglorentzen@religioner.no

May-Lisbeth Brew

May-Lisbeth Brew

May-Lisbeth Brew

Mastergrad i religionshistorie med spesialisering innen urfolksreligion, kristendom og forholdet mellom religion og politikk.

Kontakt: maybrew@religioner.no.

 

knut profilbilde

Knut Dæhli – skribent

Knut Dæhli er utdannet religionshistoriker og er spesielt opptatt av religiøs praksis, esoterikk og mystikk.

Kontakt: kdehli@gmail.com

Anne Marie EgsetAnne-Marie Egset – journalist

Anne-Marie Egset har master i tyrkisk fra Universitetet i Oslo. Masteroppgaven skrev hun om den tyrkiske LHBT-bevegelsen. I tillegg til tyrkisk språk og kultur, har hun studert midtøstenstudier, lingvistikk, persisk og historie.

unnamed (4)

Oskar Henriksen

Oskar Henriksen – journalist

Mastergrad i religionsvitenskap fra universitetet i Bergen. Har også studert sammenliknende politikk, historie, klassisk gresk og norrøn filologi. Bredt interessefelt innenfor religion, historie, kulturhistorie og politikk. Jobber for tiden med å oversette romaner.

Blant mine ganske mange faglige interesser er magi, mirakler, norsk folkereligiøsitet, middelaldersk katolisisme og norrøn religion.

Kontakt: oskhen@hotmail.com

 

Ida Therese Johannessen

 Ida Therese Johannessen – journalist

Ida Therese er utdannet allmennlærer, men ble i løpet av studiet klar over at det var religion hun ville fordype seg i. Etter religionsstudier i India og Trondheim tok hun en mastergrad i religionshistorie ved Universitetet i Oslo. Hun er fascinert av historie og kultur, og reising er hennes største interesse. På fritiden driver hun med klatring.

Kontakt: idajohannessen@religioner.no

 

SiljeB.Knarud

Silje B. Knarud

Silje B. Knarud – journalist

Silje Belghaug Knarud har skrevet masteroppgave om kristensionister i Israel og deres arbeid for å få jøder til å immigrere til Israel. Hun har faglige interesser for religion og politikk, historie, Midtøsten, kristendom, jødedom og islam.

Under masteroppgaven jobbet hun dessuten som praktikant på Oslosenteret for Fred og menneskerettigheter der hun deltok på et prosjekt om religion og trosfrihet i Kirgisistan.

Kontakt: silje.b.knarud@gmail.com

1795639_264881210355548_1261732351_n

Ole Kristian Myren

 Ole Kristian Myren

Har en mastergrad i International Studies & Diplomacy fra SOAS hvor han skrev om Al Qaedas strategiske tenkning. Holder på med en mastergrad i Sør-Asia-studier ved UiO, ved siden av deltidsarbeid som språklærer.

Er interessert i det aller meste i krysningspunktene mellom religion, politikk og vold i Sør-Asia. Fremfor alt India og Pakistan.

Kontakt: olekmyr@hotmail.com

Pernille A. Nordby

Pernille A. Nordby

 Pernille Adine Nordby – Journalist

Pernille er 27 år,  og master i religionshistorie. Masteroppgaven omhandlet en gruppe nordmenns forhold til kosthold, alternativ behandling og nyreligiøsitet. Faglige interesser: nyreligiøsitet, kvasireligiøse fenomener, modernitetsteori, religionssosiologi, og religion og mat.  Har presentert resultater fra masteroppgaven på vitenskapelig konferanse i Finland og skrevet kronikk om samme tema på NRK Ytring. Jobber for tiden i Samordna opptak.

Kontakt: pernillenordby@religioner.no

 

Adrian PlauAdrian Plau – journalist

Adrian er doktorgradsstipendiat ved School of Oriental and African Studies (SOAS), hvor han jobber med nord-indisk diktning på 1600-tallet. Hans hovedinteresse er tidlig moderne litteratur, kultur og religion.

Kontakt: adrianplau@religioner.no

Kyrre Solli.

Kyrre Solli – journalist og skribent

Kyrre har tidligere jobbet som gullsmed, fiskeriarbeider, sagbruksarbeider, tømmerhugger og butikksjef i Norgesgruppen.

Han har en bachelor i religionshistorie, ved UiO, med en utvidet fordypning i psykologi, og holder nå på med mastergrad i religionshistorie. For tiden har Kyrre deltidsjobb som oversetter og guide ved Skogfinsk museum på Finnskogen.

Kyrre er en notorisk humorist og har som målsetning å formidle religionsvitenskap slik at det det akademiske språket må spille med sordin. Kyrres interesser innenfor religionsvitenskap: Religiøs/spirituell persepsjon i et psykologisk perspektiv. Jesus-skikkelsen i et teologisk, mytologisk, litterært og historisk perspektiv. Klassisk sumerisk, og oldtidsreligioner i Midtøsten. Nyreligiøsitet og sekulær spiritualitet.

Kontakt: kyrresolli@gmail.com

Vil du være med å bidra?

Ønsker du å være med på å sette ditt preg på Religioner.no? Det kan du gjøre gjennom å etablere din egen blogg. Da står du fritt til å skrive hva du vil, om hva du vil.

Dersom du derimot ønsker å være en del av Religioner.no redaksjonen så trenger vi alltid flere medarbeidere, både fagredaktører, journalister og anmeldere av bøker, filmer og konserter.

Om du ønsker å bidra innenfor noen av disse feltene, eller dersom du mener du kan tilby oss noe vi mangler, så send oss en e-post hvor du forteller litt om deg selv og din kompetanse.

E-post: hansolavarnesen@religioner.no