Aktuelt

Vil vi ofre vår menneskelighet i jakten på “evig” liv?

religioner      |      08/05/2018

Er mennesket iferd med å gjøre seg selv guddommelige i jakten på biologisk udødelighet? Det er ett av spørsmålene Dag Endsjø og Per Fugelli diskuterer i den fjerde og siste episoden av Livet, døden og udødeligheten.

Av Hans Olav Arnesen og Kai Erik Westergaard

Mennesket har bestandig jaktet på udødelighet. Historisk har veien til udødelighet som oftest gått gjennom høyere makter. I dag er det imidlertid vitenskapen mange håper vil realisere drømmen om “evig” liv.

Hva vil vi miste dersom vi faktisk lykkes? Vil fremtidige generasjoner av evigunge udødelige kunne forstå sine dødelige forfedre, eller vil vår kunst og våre religioner være ubegripelig for dem? Vil vi ta Guds plass og bli et slags homo deus?

Dette og mye mer diskuterer Dag Endsjø og Per Fugelli i denne fjerde og siste episoden av serien Livet, døden og udødeligheten.

Dag Endsjø er professor i religionshistorie ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk ved UiO. Han har skrevet boken “Udødelighetens historie”. Per Fugelli var professor i sosialmedisin ved UiO. Han har skrevet om døden i en rekke bøker og da dette opptaket ble gjort holdt han på med boken “Per dør”.

Se alle episodene av Livet, døden og udødeligheten:

Religioner.no-lenker:

 

 , , , , , , ,