Homeopatisk sultestreik
Indiske homeopater tar i bruk sterke virkemidler for å få anerkjennelse av indiske myndigheter.
Av Hans Olav Arnesen
Alternative terapeuter ønsker naturlig nok offentlig anerkjennelse for sin virksomhet, med alt hva en slik sanksjonering medfører av ulike fordeler. I Norge er det foreløpig bare kiropraktorer som har lykkes med det.
Ingen norske alternativterapeuter har likevel tatt i bruk like sterke virkemidler som indiske homeopater nå gjør. Ifølge The Times of India har homeopater i Aurungabad gått til sultestrek for å oppnå anerkjennelse for sin medisinform, som ble utformet av tyskeren Samuel Hahnemann på slutten av 1700-tallet.
I følge Anupama Pathrikar, direktøren ved Foster Development’s Homoeopathic Medical College, har både praktiserende homeopater og homeopatlærere hatt vanskelige kår de siste tiårene.
Blant kravene de nå stiller til myndighetene er at homeopater bør involveres i de offentlige helsetjenestene, og at de som jobber i National Rural Health Mission, som tilbyr helsetjenester på den indiske landsbygda, bør få bedre betalt. Videre krever de at det utdeles stipend til lærlinger og homeopatstudenter.
Ett av kravene er nokså spesielt, ettersom man skulle tro det var i strid med den selve kjernen i den homeopatiske læren. De krever nemlig at vanlige, allopatiske medisiner, som ikke har fått sine virkestoffer tynnet ut på homeopatisk vis, skal kunne deles ut av homeopatleger i nødstilfeller.
Til The Times of India forteller Pathrikar at homeopatenes bidrag er svært store:
“I øyeblikket tjener nesten 60 000 homeopatisk leger statens befolkning. Disse legenes bidrag til helsetjenestene er enorm, spesielt i de landlige områdene av staten, hvor allopatiske leger ikke når ut. Vi jobber på grasrotnivået.”
Les mer om homeopati:
Religioner.no lenker: