Podcastmikrofon.

Religioner.no podcast

Velkommen til vår podcastside. Her kan du høre innlegg om stort og smått innenfor religionsfeltet. Vis meg alle Religioner.nos podcastepisoder. 

1. Første episode: Hud, lacrosse og det nye kalifatet. 

Kva med ein bibel laga av menneskehud? Hans Olav diskuterer bruksområda til vårt største organ mens han gjer eit dykk i religionshistoria.

Kunne du tenke deg å spele Lacrosse med dine døde slektningar? May Lisbeth tar for seg opphavet til Amerikas “første idrett”, som framleis har ein spesiell plass hos urbefolkninga på kontinentet.

29 juni erklærte jihadistane i ISIS danninga av eit nytt khalifat. Betyr dette at landegrensene i Midtausten må teiknast på nytt? Erling tar for seg bakgrunnen til danninga til Den islamske staten, og samanliknar han med eldre khalifat.

2. Andre episode: Frihet fra synd. 

Westboro Baptist Church bruker ukonvensjonelle metoder for å fortelle verden hvor skadelig synden homofili er. Kyrre Solli har vært i England og besøkt en afrikansk menighet som mener at det ikke finnes noe skille mellom godt og vondt, mens May-Lisbeth Brew snakker om en læstadiansk menighet som mente at synden for dem var opphevet. Det førte til at forsamlingene i menigheten ble riktig så lidderlige.

 

Erling Lorentzen

 

Erling Lorentzen er Religioner.nos podcastredaktør.

Har du tips til innslag på vår podcast, eller kunne du tenke deg å gjøre en gjesteopptreden, kan du kontakte Erling på: erlinglorentzen@religioner.no.