Aktuelt

Bør selger informere om at huset er hjemsøkt?

admin      |      28/01/2012

Av Hans Olav Arnesen

Illustrasjon – Wikimedia Commons

I en bygd i Gudbrandsdalen foregår i øyeblikket en underlig eiendomskonflikt. Det er slett ikke uvanlig at det oppstår uenigheter mellom partene i en eiendomstransaksjon dersom kjøper oppdager feil eller mangler ved huset eller leiligheten som selger burde informert om. En ting er det å avdekke eksempelvis råte, feil ved det elektriske- eller rørsystemet, men hva sier loven dersom man vil heve et kjøp fordi eiendommen sies å være hjemsøkt?

Det er nettopp det som har skjedd i denne vesle bygda, ifølge Gudbrandsdølen. Kjøpet var i boks, og man hadde blitt enig om en overtakelsesdato. Men så får kjøper høre urovekkende rykter om at det spøker i huset og nekter å gjennomføre handelen.

Advokat Werner Forr Nystuen, som representerer selger, hevder han aldri har opplevd noe lignende. Han lurer på hva som vil skje dersom det retten drar ut på befaring: “For hva skal de se etter?”

Gudbrandsdølen har også spurt et spiritistisk medium, André Kirsebom, om hva han mener om saken. Selv om han tidligere har vært borte i at kjøper ønsker huset “renset” før overtakelse har heller ikke han hørt om en kjøper som ønsker å heve kjøpet av et hjemsøkt hus før. På spørsmål om han tror spøkelsene kan være farlige sier han:

“Nei, ånder har aldri ført til skader på mennesker, men derimot kan det være ubehagelige å bo i urolige hus når en føler noen ser på seg. For å si det slik; det er reelle energier som ingen ønsker å ha i sitt hus. “

Vi har tidligere skrevet om Norwegian Ghost Hunters som har en rekke egenkonstruerte apparater for å påvise spøkelsesaktivitet. Kanskje kan de bevise at dette huset er hjemsøkt?

Religioner.no lenker:

Lenker: 

 

 , , , , ,