Aktuelt

Det nye Religioner.no

admin      |      22/05/2012

Mandag 21.5.2012 ble det valgt nytt styre i Religioner.no i forbindelse med endring av selskapsform.

Av Hans Olav Arnesen

564551_414804578567698_1746533214_n

Idéen om et virtuelt møtepunkt for individer og organisasjoner med ulik tro og livssyn er ikke ny, og Religioner.no har eksistert som en forening siden 2009. For at våre ambisjoner skal nås er det nå likevel på tide å ta et skritt videre. Ett viktig steg er endring av selskapsform fra forening til aksjeselskap, og mandag 21.5.2012 fant det første styremøtet i Religioner.no AS sted ved Universitetet i Oslo.

Det nye styret er som følger:

  • Styreleder, Didrik Søderlind.
  • Nestleder, May Lisbeth Brew
  • Sekretær, Liv da Silva Holmesland
  • Styremedlem, Hans Olav Arnesen
  • Styremedlem, Lars Kirkhusmo Pharo
  • Styremedlem, Marit Simonsen
  • Varamedlem, Margrethe Løøv

Målene for Religioner.no er som følger:

1. Å etablere et virtuelt møtepunkt for personer, organisasjoner og trossamfunn hvor man kan dele av sine trosforestillinger, sine religiøse erfaringer, tanker og opplevelser.

2. Å være en kunnskapsressurs som har de beste norskspråklige fagartiklene om religion, såvel som andre læringsressurser.

3. Å dokumentere det religiøse livet i dagens Norge gjennom en journalistikk som i kvalitet, om ikke i kvantitet, overgår den man finner i øvrige medier.

Det vil ta tid å nå disse målene og det nye Religioner.no må bygges steg for steg. Ett annet viktig skritt i utviklingen av det nye Religioner.no er en oppgradering av selve nettsiden. En helt ny nettsideløsning er under utvikling, og en rekke nye alternativer vil bli tilgjengelig for kommende bloggere på Religioner.no. Dersom du hører blant de få som alt har funnet frem til Religioner.no trenger du ikke bekymre deg over at det du har skrevet skal gå tapt. Alt publisert materiale blir bevart selv om nettsiden oppgraderes.

Vi ser frem til et spennende år og til fremveksten av et nytt medium i den norske offentligheten.

Hans Olav Arnesen

Redaktør