Aktuelt

Dommedag er i dag – mer eller mindre

Religioner       |      21/05/2011

Er du her fremdeles? Da er du ille ute å kjøre. 

Av Hans Olav Arnesen

Apokalypsens fire ryttere: Viktor Vasnetsov (1887) – Wikimedia Commons

Om du våknet i dag tidlig og oppdaget at din kjære ikke lenger lå i sengen ved siden av deg trenger du ikke bekymre deg. I hvert fall ikke over ham eller henne. De har sannsynligvis blitt hentet av Herren. For din egen del bør du være meget bekymret, ifølge radioevangelisten Harold Camping, ettersom du må belage deg på å tilbringe evigheten et helt annet sted enn partneren din. Den gode nyheten er at de som ikke blir utvalgt ikke vil bli stilt til ansvar for sine synder før i oktober. Inntil da får man enten gjøre botsøvelser, men de kommer litt sent, eller hygge seg som best man kan. Det kan naturligvis bli utfordrende ettersom de neste 5 månedene vil være fulle av grusomme pinsler og katastrofer:

” Hele resten av menneskeheten (milliarder av mennesker) vil bli etterlatt for å erfare Guds grusomme dom, en forferdelig periode på 5 måneder med tortur på jorden” (ebiblefellowship).

Radioforkynneren Harold Camping er mannen som har forutsagt dommedag i dag, og det som har gjort dette dommedagsvarselet så spesielt er at det har blitt brukt store summer på å kjøpe reklameplass for å annonsere begivenheten til flest mulig. Det har de virkelig lyktes med og sjelden har dommedag fått så mye reklame.

Ateistene feirer og tilbyr seg å passe de opprykkedes kjæledyr

Ateistene har i hvert fall tenkt å hygge seg. For religionskritiske ateister er slike dommedagsvarsler julaften og nyttårsaften på en gang. Av den grunn har ateister valgt å gjøre 21. mai, endetidsdagen, til en festdag. Noen har også lagt planer for å spøke med engstelige dommedagskristne. Ved å etterlate sko fylt med tørris ønsker denne facebookgruppen å gi inntrykk av at noen har blitt ”hentet” av Gud. Det er naturligvis svært urovekkende for dem som blir igjen, særlig om man selv tilhører en kristen menighet med et sterkt eskatologisk fokus. Andre har bestemt seg for å tjene penger på å være en av de syndige som blir etterlatt. Mannen bak selskapet, ”Eternal Earth-Bound Pets” (Evig jordbundne kjæledyr)har tjent en liten formue på å tilby dyrepass til kristne som er bekymret for hvordan kjæledyrene deres vil klare seg etter at eierne har blitt hentet av Gud. Den oppfinnsomme forretningsmannen, som kan forsikre sine kunder om at kjæledyrpasserne er ateister og vil gå fortapt,  har fått 250 kunder til å betale ham 135 dollar. Han har ingen planer om å levere tilbake pengene til dem som ikke blir hentet. På hjemmesiden deres står det:

“Du har dedikert ditt liv til Jesus. Du vet at du er frelst. Men hva vil skje med dine elskede kjæledyr som blir etterlatt når endedagen kommer? Eternal Earth-Bound Pets letter den byrden fra sinnet ditt.”

Andre som har tenkt å slå mynt på dommedag er facebookgruppen “Post Rapture Looting”. De planlegger å plyndre eiendommen til de utvalgte når de blir hentet hjem til Gud idag. Når man har fått en endelig dom uten mulighet for å gjenoppta saken sin er det vel ingen grunn til å ha skrupler? På siden står det:

“Når alle er borte og Gud ikke ser på må vi skaffe oss noe deilig stereo-utstyr og kanskje noen nye møbler til herregården vi skal okkupere.”

Lurer du på hvorfor endetiden er i dag? På “Endetidsindeksen” finner du en oversiktelig forklaring på hvorfor endetiden er nært forestående. For dere som blir engstelig kan det nevnes at Harold Camping spådde dommedag også i 1994.

Religioner.no

Lenker:

 

 , , , ,