Aktuelt

En åndelig fornøyelsespark

Ida Therese Johannessen      |      02/12/2012

Alternativmessen er som en åndelig fornøyelsespark for voksne. Men en slik overflod av tilbud har sine egne utfordringer. Hva skal man velge først? 

Av Ida Therese Johannessen

Når jeg ankommer Alternativmessen, blir jeg som et lite barn igjen. Et lite barn som for første gang blir tatt med på Tusenfryd. Hva skal jeg gjøre først? Hvordan skal jeg rekke alt? Messen er fornøyelsesparken for de med interesse for det alternative. Tivoliattraksjonene  er erstattet med healing, massasje, naprapat og spådomskunst; showene med foredrag; spøkelseshuset med kanalisering og spiritisme, hamburgeren med hvetegress og raw food. Blant de 238 utstillerne på messeområdet, skal jeg velge ut noen tilbud å prøve. Jeg har lite personlig erfaring med det alternative, alt jeg kan har jeg lært fra bøker. Men det kan neppe finnes et mer naturlig sted å starte sin utforskning enn akkurat her.

Sverre Buer er healer og en glad mann

Healing for friske

Jeg starter med et forsøk på å få oversikt over messa. Jeg vandrer forbi Flammehuset Dyrekommunikasjon, Hvam Naturterapi, Klinikk for helhetsterapi, Krystallterapi, Norsk kornsirkelgruppe og en rekke andre utstillere. Her er det mye å velge mellom. Men jeg erindrer mine dager på Tusenfryd, og husker at jo fortere jeg bestemmer meg, jo flere aktiviteter rekker jeg. Jeg legger merke til at Rainbow Reiki tibyr fem minutter gratis healing; dette vil jeg prøve. Healing skal helbrede, men jeg har egentlig ingen nevneverdige plager. Sverre Buer er utdannet healer, og han forteller meg at healing like mye handler om å forebygge. Han sier at healing handler om at det fysiske og det psykiske henger sammen:

– Du kan tenke deg at vi alle har hver vår beholder, som helst bør være full. Alt som plager oss i hverdagen, gjør at det blir hull i beholderen og innholdet renner ut. Healing fyller opp denne beholderen igjen.

Buer forteller at han kom i kontakt med healing på grunn av ryggplager. Han jobbet som ingeniør og var skeptiker, men ville likevel prøve. Dette forandret livet hans. Han gikk i lære hos Pål-Esben Wanvig, sjaman og spirituell lærer, og fikk et nytt og helhetlig syn på livet.

– Alt henger sammen, sier Buer.

Hvis jeg skal følge min menneskelige intuisjon, og det skal man på den alternative arenaen, kan jeg si at det i hvert fall ikke er tvil om at Buer er en livsglad person. Han smiler fra øre til øre, og har en genuin entusiasme i øynene når han forteller om sitt holistiske verdensbilde. Jeg tror på han når han sier at healing har hjulpet ham.

Det blir min tur til å sette meg i healing-stolen. Jeg setter meg ned og lukker øynene. Buer holder hånden lett på skulderen min, mens han beveger den andre over hodet mitt. Den høye chantingen fra scenen midt på messen er litt forstyrrende. Jeg prøver å fokusere. Plutselig er det over. Jeg synes godt det kunne vart lenger, for det var behagelig. Men fem minutter er fem minutter, og det var mange som stod i kø. Buer spør hva jeg syntes, og jeg er neimen ikke sikker. Han merket at jeg var mottakelig, sier han, og ønsker meg velkommen tilbake til Rainbow Reiki.

Nils Kåre Sunde.foto. idatheresjohannessen.religioner.no

Nils Kåre Sunde demonstrerer kvistens fortreffeligheter

Auraen min vokser

Mitt neste stopp i mylderet av attraksjoner, blir Norsk Kvistgjengerforening. Jeg legger merke til noen mennesker som beveger seg rundt i rommet, med en slags metallstav i hver hånd. Nils Kåre Sunde forteller meg at dette er søkevinkler, en litt mer moderne utgave av ønskekvisten. Søkevinklene bruker han til å finne jordstråling og måle aura. Han sier at:

– I jorda er det en rekke energifelt. Disse er ikke synlige, men de kan være positive eller negative. Hvis du oppholder deg for lenge i de negative feltene, kan du bli syk.

Han demonstrerer ved å måle auraen min. Jeg stiller meg opp på et negativt felt, som han tidligere har kartlagt beliggenheten til. Sunde beveger seg i min retning, med søkevinklene rettet mot meg. Han kommer nært på, før vinklene endelig vender innover, og han har støtt på auraen min. Jeg stiller meg deretter på et positivt felt, og Sunde går nok en gang i mot meg. Vinklene vender seg denne gangen innover på omtrent en meter avstand. Auraen min er altså større og kraftigere når jeg oppholder meg i det positive feltet.

– Auraen er det som beskytter oss mot sykdommer, forteller Sunde.

Derfor blir det viktig å kartlegge hvor i hjemmet de positive og negative feltene befinner seg. Hvis det viser seg at senga eller godstolen er plassert i et negativt felt, må man ommøblere for å unngå sykdom.

Aurafotografi

Aurafotografi

Auraen kan altså måles med søkevinkler, men det viser seg at den også kan avbildes. Etter møtet med kvistgjengerene har jeg blitt interessert i å finne ut mer om auraen min, og jeg bestemmer meg for å få den fotografert.

Mens jeg venter på tur hos Gyldenrose esoteriske senter, møter jeg en kvinne som forteller at aurafoto er det mest spennende på hele Alternativmessen. Hun har vært på slike messer mange ganger, men et aurafoto må hun alltid få tatt. Hun er spent på om auraen har forandret seg fra forrige gang. Auraen er nemlig ikke konstant, men, avhengig av vår egen personlige utvikling, forandrer den seg over tid. Når en erfaren alternativgjenger som henne snakker så entusiastisk om aurafotografering, blir jeg spent på hva auraen min vil fortelle meg.

Jeg setter meg ned, legger venstre hånd på en boks med runde metallpunkter, og stirrer inn i en datamaskin. Så blir bildet mitt tatt. Et aurafoto kommer ut på et ark. Bildet viser hvilke farger auraen min utstråler, og et bilde nummer to forteller hvordan det står til med chakraene mine. Jeg har en oransje aura, med innslag av gult og grønt. Jeg får en kølapp og må vente på tur for analysen, men jeg får noen hint fra han som tok bildene. Jeg får vite at jeg er spennende, kreativ og intelligent. Velkommen selvtillit! Jeg har også en maskulin, grønn kraft ved min høyre side. Jeg lurer på om det kan være samboeren min, eller pappa.

Det blir min tur, og analysen foretas av Kathrine Gyldenrose. Hun forteller at den oransje hovedfargen min stimulerer til vitalitet og skapende energi. Innslaget av gult viser henne at jeg er optimistisk, har mental klarhet og konsentrasjonsevne. Når det gjelder chakraene mine, er hjertechakraen litt liten. Gyldenrose råder meg til å meditere, for å få ånden ned i chakrasystemet. I tillegg bør jeg ikke nøye meg med å lese om religion, men må: “leve ut fra den energien du studerer”.

Jeg er spent på denne grønne maskuliniteten ved min side, og hun sier den er noen som hjelper meg, en guide. Dette er kristusenergien. Jesus står ved min høyre side, og jeg må åpne opp hjertet for å slippe ham inn. Det er visst mangelen på Jesus som gjør hjertechakraen så liten. Gyldenrose forteller at hun selv har møtt Kristus, i sitt lyslegeme. I det øyeblikket åpnet det seg en ny kunnskap for henne, og hun begynte å studere det åndelige. Hun sier hun får mye hjelp av Kristus i livet sitt, og det er dette jeg selv må åpne opp for.

Hun avslutter med å anbefale meg å spise mer basisk mat, altså mer klorofyll. På vei til neste post, heller jeg nedpå en smaksprøve hvetegress. Jeg tror ikke det kan få blitt mer klorofyll enn det.

Henning Hai Lee Yang. foto-idatheresejohannessen.religioner.no_picmonkeyed (1)

Henning Hai Lee Yang er verdens beste spåmann…

Verdens beste spåmann

Auraanalysen har fortalt meg hva jeg bør gjøre for å få et bedre liv, men jeg lurer også på hva fremtiden min vil bringe. Derfor oppsøker jeg Henning Hai Lee Yang, med undertittel «Verdens beste spåmann». Yang er veldig populær, og jeg blir fortalt at jeg er heldig hvis jeg får plass på listen hans i dag. Det får jeg, to timer fra jeg bestilte. Hvis noen kan fortelle meg noe om fremtiden, må det være ham.

Yang spår meg ved å se på fødselsdato, hånden min og ansiktet. Han begynner med å fortelle meg at jeg er født i oksens år og i vektens tegn. Dette er visst en god kombinasjon, og det blir en liten selvtillitsboost her også. Han går videre til hånden, og ser ut fra livslinjen at jeg kommer til å bli over 100 år. Jeg kommer verken til å bli dement eller sengeliggende, men leve til jeg plutselig ikke gidder mer. Siden jeg har stor tommeltott, er jeg veldig tøff. Dette var betryggende. Han ser også mulighet for berømmelse og rikdom, spesielt hvis jeg fortsetter å jobbe med religioner. Det lover godt for Religioner.no.

det slår meg at jeg har brukt hele dagen på meg selv

...men kanskje ikke verdens minst beskjedne

…men kanskje ikke verdens mest beskjedne

Yang forteller at i Kina er de veldig opptatte av ansikt når de skal spå. Han forteller meg at hver del av ansiktet representerer forskjellige deler av livet. Det høyre øret viser alderen 1-7 år, men det venstre sier noe om 8-14. Jeg har visst en kraftig nese, som viser at jeg kommer til å tjene gode penger og få en flott familie i perioden 35-55 år. I det hele tatt spår Yang meg en lysende fremtid. Han avslutter med å si at jeg egentlig er en trollkjerring, hva enn han mener med det.

Når dagen på Alternativmessen nærmer seg slutten, kjenner jeg igjen på følelsen fra Tusenfryd. Utslitt og fornøyd etter alle inntrykkene, må jeg likevel gå en siste runde for å se om det er noe jeg ikke har fått med meg, eller en stand jeg må se på bare en gang til.

På alternativmessen er individet i fokus, og det slår meg at jeg har brukt hele dagen på meg selv. Alternativmessens attraksjoner har fortalt meg mye jeg ikke visste om meg selv, og om hvordan resten av livet mitt vil arte seg. Hvis spådommene stemmer går jeg lysende tider i møte. Om ikke annet, gir alternativmessen selvtillitten et løft og for meg har det vært verdt turen. Jeg tusler til slutt mot utgangen og tenker: «Hadde Alternativmessen tilbudt en dag to-billett, hadde jeg kjøpt den».

en spådd hånd. idatheresejohannessen (1)

En spådd hånd

 Religioner.no lenker: 

Lenker: 

 , , , , , , ,