Aktuelt

Forfatter overfalt av konspirasjonsteoretiker

religioner      |      11/12/2017

Forfatteren av boken KonspiraNorge ble fredag kveld angrepet av en konspirasjonsteoretiker.

Av Hans Olav Arnesen

Mange konspirasjonsteoretikere har lagt John Færseth for hat, men her poserer Færseth sammen med en smilende Hans Gaarder (til venstre) som ikke hadde noe med overfallet å gjøre. Anledningen var en demonstrasjon utenfor Stortinget mot såkalte chemtrails. Foto: Knut Dæhli

Forfatter og frilansjournalist John Færseth ble overfalt på et utested i Oslo fredag kveld. Færseth, som blant annet har skrevet flere artikler for Religioner.no, beskriver forløpet for hendelsen på denne måten.

– Jeg hadde vært på avisen Utrops julebord og dro deretter til Misfornøyelsens bar og hadde det svært hyggelig. Plutselig kommer en fyr bort til meg og begynner å legge ut om ting han har lest om meg på nettet, på sider som Xiando. Han er tydelig ute etter å plage meg.

Færseth ber ham så på kraftfullt vis om å ha seg vekk. Det neste han husker er at et glass blir smelt inn i ansiktet hans, at folk på stedet hjelper ham, og at han ender opp på legevakten.

Færseth forteller at han ikke har noen tidligere kjennskap til overfallsmannen, men har likevel en forklaring på både trakasseringen og overfallet.

– Jeg har blitt involvert i konspirasjonsteoriene, forteller Færseth. – Jeg har blitt utpekt som illuminatiagent, jødeagent, frimureragent, hvitvasker av Israel og hvitvasker av nazismen.

John Færseth er en av Norges fremste eksperter på konspirasjonsteorier så vel som på miljøene hvor slik tenkning er utbredt. Han er forfatter av boken KonspiraNorge, og holder foredrag om konspirasjonstenkning over hele landet.

Færseth har lenge advart mot voldspotensialet slike miljøer kan romme. Han mener fredagens overfall er et bevis på at denne faren er reell.

– Her ser vi hva som skjer når folk tar disse ideene på alvor, sier John Færseth.

Færseth forteller videre at han er rystet av angrepet, men at han ikke vil la det styre livet og arbeidet hans.

Færseth har anmeldt forholdet

Religioner.no-artikler:

 , , , ,