Aktuelt

Fredrikstad stadion er hjemsøkt av spøkelse

Religioner       |      31/03/2011

Nedrykksspøkelset er ikke alene om å hjemsøke Fredriksstad Stadion.

Av Hans Olav Arnesen

SpøkelsefreepicDet er Fredrikstad Blad som kan avsløre at det mange lenge har mistenkt nå er bevist. Fredrikstad stadion er hjemsøkt. De selverklært ekspertene som har påvist hjemsøkelsen kaller seg Norwegian Ghost Hunters. Spøkelsesjegerne, som selv tok kontakt med FFK, presenterer seg slik:

“NGH (Norwegian Ghost Hunters) er en gruppe med paranormale etterforskere som reiser rundt og undersøker steder hvor det rapporteres at det foregår noe paranormalt.Vi fokuserer på å prøve å finne logiske forklaringer på hendelser som folk oppfatter som paranormale. Mange steder vi besøker finner vi ingen ting som tyder på at noe paranormalt foregår. Hensikten med det vi driver med er å hjelpe personer som tror de har spøkelser eller andre fenomener hjemme (eller andre steder) med å forstå hva som foregår, samtidig som vi selv ønsker å oppleve det folk snakker om, og ikke minst dokumentere det.Vi har flere personer i vårt team som er skeptikere som ikke har tro på at det eksisterer spøkelser eller noe annet paranormalt. Disse jobber hardt for å motbevise alle funn vi eventuelt gjør på stedene vi besøker.”

Til tross for at den paranormale ekspertgruppen inkluderer skeptikere, har det altså lykkes å bevise at spøkelset finnes. Det er gode nyheter ettersom det innebærer at de kan inkassere en million dollar utlovet av den amerikanske skeptikeren, James Randi, som nettopp var på norgesbesøk. Det eneste kravet for å slå kloa i honoraret er nemlig å gjøre det NGH nettopp har gjort, bevise et paranormalt fenomen.

Hele 13 spøkelsesjegere overnattet på Fredrikstad stadion, bevæpnet med mikrofoner og båndopptagere, videokameraer og elektromagnetiske måleapparater, og etter å ha analysert de innsamlede data kunne man konkludere med at spøkelset fantes. Man hadde endog kommunisert med den døde, som hadde takket etter å ha fått en kaffekopp, samt gjennom lys og smell i tomme rom. Andre tegn inkluderte plutselige fall i temperatur og elektriske måleapparater som gikk “amok”.

Spøkelset har fått navnet “værstekællen”, men synes heldigvis ikke å være noen ondsinnet gjenganger, selv om han spenner krok for de stadionansatte i blant. Kanskje også for fotballspillere ute på banen, som sies å ha gått over ende på uforklarlig vis noen ganger. Barkeeperen på stadion, Heidi Kallasten, tar krokspenningen med godt humør:

“Han har spent ben på meg flere ganger, spesielt når jeg har det travelt på kampdager, men det tar jeg heller som et tegn på at han ber meg roe meg ned, snarere enn at han vil være slem.”

Hun har også følt seg observert når hun har jobbet alene sene kvelder, og det er bare å håpe på at spøkelset respekterer hennes privatliv ettersom det formodentlig er vanskelig å hindre værstekællen fra å observere henne også i situasjoner hvor man helst foretrekker å være alene.

Det blir insinuert at fredrikstadspilleren, Abgar Barsom, har vært særlig plaget av værstekællen, ettersom han ofte faller, men han kan trøste seg med at han ikke er den eneste fotballspilleren som er plaget av spøkelser. Fabian Delph, som i fjor signerte for Aston Villa, sjekket ut av hotellrommet sitt etter bare 40 minutter fordi ting beveget seg på soverommet hans.

 Religioner.no lenker:

Lenker:

 , , , , , , , ,