Aktuelt

Gresk prest gravde etter skatt i kirke

Religioner       |      31/01/2012

Gresk prest ble arrestert for å ha gravd etter skatter ved alteret i en kirke viet profeten Elija.

Det er dårlige tider i Hellas. Svært dårlige tider. Kanskje var det derfor en gresk landsbyprest bestemte seg for å lete etter skatter i en kirke i Fyska circa 50 kilometer nord for Thessalonika? Sammen med en av kirkens eldre ble han arrestert av politiet etter at de hadde mottatt meldinger fra landsbyboere som hadde hørt lyden av boring innenfra kirken.

Politiet fant et to ganger en meter stort hull ved alteret i kirken, hvor presten og hans medsammensvorne (politiet mistenker også fire andre landsbyboere for å ha deltatt i skattejakten) skal ha forsøkt å finne skjulte rikdommer ved hjelp av et pneumatisk bor.

Ifølge Yahoo.news har ulovlig skattejakt blitt et økende problem i Hellas. Særlig gjelder dette Nord-Hellas hvor en rekke arrestasjoner har blitt foretatt og flere tunneler avdekket.

Prester føler også den økende fattigdommen i Hellas på en annen måte. Ifølge Vårt land blir stadig flere foreldre nødt til å etterlate sine barn til andre da de ikke lenger har råd til å ta vare på dem.

 

 , , , ,