Aktuelt

Gynokolog advarer mot holistiske vaginaposer

Hans Olav Arnesen      |      22/01/2016

En ny alternativ behandlingsform tar sikte på å gjenopprette balansen i livmoren ved å plassere urteposer i skjeden. Det er en svært dårlig idé, mener en amerikansk gynokolog. 

skjermdumb fra Embrace PangeaHvorvidt ulike alternativterapier fungerer er ofte gjenstand for skarp debatt. Likevel hersker det en viss enighet om at de fleste alternative behandlingsformer er nokså ufarlige. Det finnes imidlertid en del unntak også fra denne regelen.

Blant annet gjelder det et nytt produkt som kalles Herbal Womb Detox Pearls, ifølge The Independent. Det selges av selskapet Embrace Pangea, som betegner seg som holistisk, og består av små poser med urter som skal føres inn i en kvinnes skjede.

Ifølge selskapet skal urteposene kunne motvirke eller behandle endometriose, eggstokkcyster og soppinfeksjoner. En variant av urteposene skal også kunne stramme skjeden.

Måten urteposene virker på, ifølge selskapet, er å rense livmoren, og gjenopprette dens naturlige, balanserte tilstand.

Den amerikanske gynokologen Jen Gunter mener dette er en usedvanlig dårlig idé. På bloggen sin har hun skrevet et innlegg med tittelen: «Don’t “detox” your vagina or uterus with a bag of herbs in your vagina. Really.»

Hun mener for det første at livmoren ikke trenger noe «hjelp» da den verken er «sliten eller deprimert og din vagina har ikke rotet bort chakraen sin.»

Hvis det faktisk skulle vise seg å være noe galt med ens vagina vil den selv si ifra ved å blø voldsomt, klø, få kramper eller lukte.

Hvis man derimot vil sørge for at det blir noe galt med ens vagina, er det å etterlate en pose med urter der i tre dager en god måte å gjøre det på, ifølge Gunter. Det vil gi grobunn for uheldig bakterievekst og mulige infeksjoner og det kan gå riktig galt.

Religioner.no-lenker: 

 

 , , ,