Aktuelt

Hackere utkledd som en katolsk terrorist erklærer krig mot terrorister

Hans Olav Arnesen      |      16/11/2015

Hackeraktivistene som kaller seg Anonymous har erklært krig mot IS etter terrorangrepene i Paris. 

Av Hans Olav Arnesen

Terroristangrepene har opprørt store deler av verden. Også hackeraktivistene, eller hacktivistene, som opererer under navnet Anonymous.

Det er ikke første gang Anonymous retter sin oppmerksomhet mot IS. Etter angrepene på Charlie Hebdo-redaksjonen i januar hacket de seg inn på ekstremistiske nettsider. De har også, ifølge The Independent, kartlagt ekstremistiske brukere av mikrobloggen Twitter, slik at deres kontoer blir stengt.

Tidligere har blant annet ScientologikirkenWestboro Baptist Church og selveste Vatikanet blitt utsatt for cyberangrep fra Anonymous.

Hactivistene er alle anonyme, derav navnet, og opptrer med Guy Fawkes-masker. Interessant nok var Fawkes selv en tidlig katolsk “terrorist” som i 1605 forsøkte å sprenge det britiske parlamentet og kong Jakob I i luften med store mengder svartkrutt.

Konspiratørene ble avslørt og dømt til døden. Siden har man i England feiret Guy Fawkes day hver femte november. Det har også vært tradisjon for engelske barn å lage Guy Fawkes-dukker som kastes på bålene man brenner i forbindelse med feiringen. I de senere år har mange tatt til orde for at denne tradisjonen er morbid og støtende, fremfor alt for katolikker, og bør avskaffes.

I senere år har Guy Fawkes likevel gått fra en forhatt skikkelse til å bli et symbol på kampen mot undertrykkende autoriteter, noe som forklarer hvorfor Anonymous ikler seg Fawkes-masker.

Maskene er av typen som ble brukt i filmen V- for vendetta.

Religioner.no-lenker:

 

 , , , , ,