Aktuelt

Helbredet likevel?

religioner      |      08/10/2010

Helbredelse skjer ikke nødvendigvis øyeblikkelig.

Av Hans Olav Arnesen

AliSejad.helbredelse.Vineyardfoto.hansolavarnesen

Religioner.no fulgte menigheten, Vineyard, da de holdt helbredelsesstand på Grønlands torg for halvannen måned siden. Gatehelbrederne slår opp klappstoler, et par skilt, og vips er man klar til å ta imot de trengende. En av dem som gjorde et forsøk på denne behandlingsformen da Religioner.no var tilstede var den unge, muslimske mannen, Ali Sejad. Han hadde ødelagt en nerve under capoeiratrening, og gjennomgått en operasjon som hadde etterlatt ham med en tommelfinger med sterkt nedsatt førlighet. Ali var positiv til helbredelse, men desverre skulle det vise seg å ikke fungere på ham. Tommelen var like elendig etter helbredelsen, som hånden til mannen med den visne armen var i Matteusevangeliet før Jesus helbredet ham.

Pastor Aslak Rønneseth kunne likevel trøste med at helbredelsen ikke alltid skjer umiddelbart. Vel, 5 uker etter helbredelsesforsøket kom Ali Sejad tilbake til vineyardhelbrederne og kunne fortelle at hånden hans ble leget to dager etter at han ble bedt for. Han lot seg endog intervjue og videoen er lagt ut på Facebooksiden, “Healing on the Streets”.

En som har mindre tro på helbredelse er The Guardian spaltisten, Andrew Brown. Han viser til at kristne nå ber for erkeateisten, Christopher Hitchens kreftsykdom. En fin gest, men den forhindrer ikke at mange kristne selv lider av allverdens ulike lidelser, påpeker Brown. Hans artikkel kan leses her.

Assisterende pastor i Vineyard Oslo: Aslak Rønneseth

Assisterende pastor i Vineyard Oslo: Aslak Rønneseth

Lenker:

 , , , , , , , , ,