Aktuelt

"Homo religiosus?"

admin      |      14/09/2010

Stort fagseminar om religion som et mulig naturlig artstrekk ved mennesket arrangeres ved Universitetet i Oslo fredag den 17. september fra 10.30-16.30 og lørdag 18. september fra 12.00 til 21.00Av Hans Olav Arnesen

The_Unknown_by_Dollman

“Det ukjente”, av John Charles Dollman, ca. 1912. Wikimedia Commons.

Til helgen ønsker fagutvalgene for religionshistorie og biologi velkommen til et todager langt gilde av akademiske lekkerbiskener ved Universitetet i Oslo. Norges fremste menn og kvinner vil presentere perspektiver fra teologi, religionsvitenskap, biologi og kognisjonsforskning. Nærmere informasjon følger, men foreløpig kan vi henvise til seminaret hjemmeside her på Religioner.no: www.homoreligiosus.religioner.no

Religioner.no er også delaktig i dette arrangementet, og det medfører at en del nødvendig arbeid med nettsiden har blitt satt noe på vent, men dette vil vi ta igjen etter at seminaret er avviklet på en forhåpentlig vellykket måte.

Ellers vil vi anbefale alle som har anledning til det å besøke arrangementet, som er fullstendig kostnadsfritt og endog tilbyr svært enkel servering av frukt, kaffe og kaker på fredagen. På lørdagen vil det i tillegg bli servert baguetter til lunsj og noe varm mat til kvelds, før seminaret avsluttes med en sjelfull pubdebatt. Dette seminaret er av slik allmenn interesse at det har relevans langt utenfor akademiske kretser så alle anbefales å komme.

Den enkleste måten å nå seminaret på er ved å ta T-bane, trikk eller buss til Forskningsparken eller John Collets plass, og følge bukkene derfra. Dersom du ankommer universitetet fra Blindern T-banestasjon må du krysse universitetet i hele dets lengde og deretter følge anvisninger som er lagt ut på veien.