Aktuelt

Hør den historiske morgendandakten på NRK

religioner      |      01/02/2016

Den første mormonske morgenandakten i NRK ble avholdt denne uken. 

Mormons_Bok_omslag

Av Hans Olav Arnesen

For første gang i norsk kringkastingshistorie har Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, mer kjent som mormonere, fått avholde morgenandakten på NRK. Den kan du høre her.

Ikke alle er like begeistret for dette, ifølge Dagen.no. En av dem som reagerer negativt er Jarle Haugland fra den tverrkirkelige organisasjonen Familie og medier:

– Når de nå slipper til en representant for et trossamfunn som den store bredden av kristenheten definerer som ikke-kristent, utfordrer de Morgenandaktens kristne forankring. Det mener jeg er svært problematisk og bidrar til en religionssynkretisme som ikke tar noen av trossamfunnene på alvor, sier han til Dagen.

Teologisk skiller mormonerne seg adskillig fra andre kirkesamfunn, og holder seg dessuten med ekstrakanoniske tekster, noe som også er problematisk, ifølge mange kristne. Mange mener at forskjellene er så store at mormonere strengt tatt ikke kan regnes som kristne.

I USA, mormonismens hjemland, har holdningene til mormonerne forbedret seg de siste årene. Ifølge PEW Research Center mener over halvparten av befolkningen (52 %) at mormonere er å regne som kristne.

Informasjonsansvarlig i Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, Tom Atle Herland, mener at Ole Podhorny, som avholdt andakten, vil treffe lytterne godt. Han hadde følgende kommentar til Dagen:

– Jeg tror han vil bidra med noe som mange vil kjenne seg godt igjen i. Det han tror på stemmer veldig godt med det jeg tror lytterne tror på og forholder seg til.

Lenker: 

Religioner.no-lenker: 

 , ,