Humor

De fem “beste” videoene fra Westboro Baptist Church

Hans Olav Arnesen      |      27/09/2014

Westboro Baptist Church er mest kjent for sine fargerike antihomoplakater og aksjoner hvor de forstyrrer soldatbegravelser. Men de er også travelt opptatt med å parodiere moderne popmusikk. Resultatet er sjokkerende, men også nokså fornøyelig. 

Av Hans Olav Arnesen

Kristian Valen er i gang med sin nye fjernsynsserie Kanal Valen. Den norske komikeren imponerer med sine mange parodier på såvel norske som internasjonale berømtheter. Ikke minst er mange forbløffet over hans evne til å imitere kjente sangere.

Også i religiøse miljøer finnes det folk som deler Valens lidenskap, og noen ganger parodieres norsk musikk i utlandet. Blant annet gjorde amerikanske kvekere en artig versjon av Ylvisbrødrenes “The Fox”.

Litt mer overraskende er det kanskje at Westboro Baptist Church, den mest forhatte kristne menigheten i USA, og kan hende i verden, også liker å parodiere popmusikk. Menigheten, som er mest kjent for å forstyrre soldatbegravelser med plakater som hevder at alle verdens ulykker skyldes aksept for homofili, har en imponerende serie med musikkparodier under beltet. Og alle kan høres og ses gratis på YouTube, eller på menighetens hjemmeside.

Under følger en liste over den homohatende menighetens fem beste parodier. Klikk på bildene for å se videoene.

Wreckingball.

Nummer 5. “Wrecking Ball”. 

Wrecking Ball. Dette er en parodi av Miley Cyrus´ sang med samme navn. Her er det derimot Guds ord, og ikke en manns kjærlighet, som er rivningskulen. Og Guds rivningskule tjener til å skille mellom dem Gud elsker (WBC) og dem Gud hater (alle andre). Det er imidlertid ikke en enkel sang å fremføre, og WBC får trekk for den smertefullt falske vokalen. På den annen side er det naturligvis et pluss at de hadde en parodi på plass såpass kort tid etter at låten ble lansert. De har også gjort en god jobb med photoshoppingen, hvor de har utstyrt en bortimot naken Miley Cyrus med sine homohatende, dommedagsplakater. En pikant konstrast, men det ville naturligvis vært bedre med en ordentlig musikkvideoparodi, med dansende WBC-medlemmer.

Noen smakebiter fra WBCs versjon: “His words are like a wrecking ball, dividing who He hates and loves”. og “Gods wrath it burns, you´ll soon be ashes on the ground”.

 

obeying that one thing. wbc.

Nummer 4. “Obeying that one thing”. 

“Obeying that one thing” er en parodi på det britiske boybandet One Directions sang “One thing“. Det er fint å høre guttene i WBC slippe til som førstevokalister for en gangs skyld. Og sannheten er at de gjør en omtrent like god jobb som originalene i One Direction. Dessverre er det ikke laget noen video til denne sangen heller, og det trekker naturligvis ned.

Teksten er heller ikke verst: “None of you will be brave when God ends this human race”. Nydelig.  Også norske Kollektivet har begått en parodi på de amerikanske ungpikeidolene, men den er dessverre helt tom for helvetesreferanser og påminnelser om at Gud hater oss.

everburn.

Nummer 3. “Ever burn”

“Ever burn” er en parodi på Lady Gaga og Beyoncees sang, “Telephone“. Sangen spiller på et noenlunde likt tema, men hos WBC er det Gud som ikke lenger vil lytte. Ikke til telefonsamtaler, som i originalen, men til bønner. Og grunnen til at Gud ikke lenger er interesserte i å høre andre enn WBCs bønner er at resten av oss er skjøger som bedriver utukt. Dette er en av deres beste parodier, og dessuten en nokså god video som dels viser sparsommelig kledd Lady Gaga som synger den svært så moralsk fordømmende sangen med hjelp av litt enkel munnanimering. Det er også en del spenstig dansing fra WBC-ungdommer, samt masse friske farger. Som vanlig.

Sangen får dessuten ekstrapoeng for den åpenbare gleden sangerne utstråler når de forteller oss at vi er djevelyngel som Gud ikke vil høre på. Man aner en ekte (skade)fryd og entusiasme, selv om vi ikke får se sangerne.

Noen utdrag av teksten: “Stop praying, stop praying, God will not hear you anymore. You teach the boys and the girls to be proud whores”. Og: You will heed these words or get your own God smacking!”

God hates the World

 Nummer 2. “God hates the World”. 

“God hates the World”. En WBC utgave av bandaidsangen “We are the World“. Originalen ble skrevet av Michael Jackson og Lionel Richie i 1985 for å samle inn penger til Afrika. Kremen av den amerikanske populærmusikalske eliten på 80-tallet bidro den gangen.

WBCs utgave har derimot som formål å opplyse verden om at Gud hater oss, og at vi alle er på vei til helvete. Bortsett fra WBC, naturligvis. Gitt at WBC har rett er det kanskje et vel så viktig budskap som solidaritetsappellen til de amerikanske åttitallsartistene. Og til denne sangen har WBC laget en musikkvideo, som er svært lik originalen, men hvor man ser menigheten synge i superstjernenes sted. Og med en del flotte stillbilder fra plakataksjonene deres.

Happy.wbc.

Nummer 1. “Happy”

Dette er den soleklare vinneren. Vokalen er fryktelig, men videoen skårer høyt på kontrasten mellom den fordømmende teksten og den veldige gleden og entusiasmen kirkemedlemmene fremviser når de danser og synger i gatene. Videoen blir spesielt virkningsfull fordi originalen har blitt et symbol på håp og toleranse i alt fra tyfonrammede byer på Filippinene til krigsherjede Syria og mange andre hardt prøvede steder. FN har til og med laget en egen “International Day of Happiness“. Budskapet WBC formidler i sin versjon er ikke mye å glede seg over, med mindre man er utstyrt med en humoristisk sans av den bekmørke typen.

En smakebit av teksten: “You are all part of the Devils family, and the truth is that you´re all headed straight to Hell”.

WBC har laget flere andre videoer også. Under følger en liten liste.

  • Bad“. En parodi av Michael Jacksons store hit. Med fryktelig vokalprestasjoner, men mye spenstig synkrondansing og litt grisegrynting.
  • Royals” En parodi av den newzealandske artisten Lordes hit. Det fremprovoserte en respons fra Lorde hvor hun oppfordret sine homofile fans om å kysse medlemmer av Westboro Baptist Church.
  • Let it go“. Heller ikke Disney slipper unna. WBC har lagd en versjon av denne sangen fra den Norge-inspirerte filmen Frozen. Fryktelig falskt, og ikke særlig barnevennlig.
  • Lukewarm” er en parodi på Kate Perrys “Hot´N Cold“.
  • God will rock you“. Er en parodi på Queens slager. Den er faktisk ikke så gal, men ingen video.
  • Shake the Nations” er en ganske så funky versjon av “Shake, shake, shake” hvor temaet er guddommelig smekking og smadring av verdens nasjoner.
  • God will always hate you“. Muligens den mest ondsinnede sangen WBC har laget ettersom den er så personlig. Den ble laget etter at den stoffmisbrukende sangerinnen Whitney Houston døde, og handler om hvorfor Gud hatet henne og hvorfor hun nå brenner i helvetes flammer. Sangen er en parodi på en av Houstons siste store slagere, “I will always love you“.

Religioner.no lenker: 

 

 , , , , ,