Humor

“Religiøse” julegavetips

Pernille Adine Nordby      |      22/12/2012

Synes du det er vanskelig å finne de rette julegavene til de som har alt? Fortvil ikke, Religioner.no har løsningen! Vi har samlet en rekke tips til gaver som du sannsynligvis aldri har sett under juletreet tidligere.

Av Pernille Nordby

faksimile.

Til den med grønne fingre

Grow a Buddha” eller ”Grow Jesus” er en finfin julegave til den som liker å se ting vokse og gro. Disse finurlige små figurene er laget av et slags plastmateriale som utvider seg når man heller vann på. De har altså ikke egentlig så mye med hagearbeid å gjøre, men kan likevel være midt i blinken for de som liker den slags. De kan blant annet kjøpes på Amazon.com.

bibellommelerke-faksimile

Til Far

Det ser ut til at det er far som er vinneren på den religiøse julegavefronten i år. Vi har funnet frem til flere alternativer som kan passe far i huset. Først ut er en lommelerke skjult inne i en Bibel. Skulle det bli for kjedelig i kirken, er det bare å åpne bibelen og ta frem lommelerka for å sprite opp stemningen. Den kan kjøpes her. Vi kan også skilte med et slips med bilder av Jesu lidelseshistorie i kronologisk rekkefølge. Et slikt slips kan være en flott konversasjonsstarter på julebordet eller i romjulsselskap med svigerfamilien. Spiller far golf, er golfballer som det står ”Happy Hanukkah” på, fra www.jewishstore.com, også et godt alternativ.

munnspray-tro-skjermbilde

Til Thomas tvileren

Kjenner du noen som kanskje er litt svak i troen? Da kan ”Believe in God Instantly”-munnspray være den perfekte julegaven. Nettsiden www.perpetualkid.com lover nemlig at denne sprayen vil styrke troen med det samme. Påskriften på emballasjen sier sitt: ”Surrender yourself to a higher power and never feel alone again”. På nettsiden har de imidlertid sett seg nødt til å skrive en advarsel:  ”Warning: This spray is a potentially dangerous weapon. Do not administer to individuals against their will. Forced religious conversions will be prosecuted!”.

tilandeplager

Til barna

Til de minste barna er fingerdukker en ypperlig gaveidé. Og ikke hvilke som helst fingerdukker, men den typen som symboliserer de ti landeplagene i fortellingen fra Det Gamle Testamentet, der Moses fører sitt folk ut fra Egypt. Dukkene består blant annet av en frosk, en loppe, en gresshoppe og en førstefødt. Disse fås kjøpt på Amazon.com. For de litt større barna er nonnebowling en morsom gave som får barna i aktivitet. Bowlingen består av en liten bowlingkule og ti små nonnefigurer som stilles opp som kjegler. Det følger også med en instruksjonsbok. Dersom den voldsomme entusiasmen rundt bowlingen skulle føre til knall og fall, har vi løsningen på det også: Jesus-plaster!  Kanskje kan et plaster med bilde av Jesus på lindre litt ekstra på skaden?

jesusshaves

Til hjemmet

Til kjøkkenet har vi noen flotte gaveideer. Hva med koppen ”Jesus Shaves”? Her er det ikke snakk om en skrivefeil, men at Jesus faktisk barberer seg. På koppen er det et bilde av Jesus med skjegg, og når koppen fylles med varmt vann, forsvinner skjegget og en barberhøvel kommer til syne i den ene hånden til Jesus. Kanskje kan dette være fars nye favorittkopp?

For de som skulle ønske at de så et bilde av Jomfru Maria danne seg på den ristede brødskiven sin, men som ikke helt får det til, har vi også en løsning: ”Holy toast miracle bread stamper”. Dette er en slags form som man kan presse mot brødskiven, og et bilde av Jomfru Maria vil dukke opp på mirakuløst vis. Til å henge opp klær, på for eksempel soverommet, har vi funnet en veldig fin knagg. Ved første øyekast ser den ut som et alminnelig krusifiks, men hodet til Jesus er vendt litt utover slik at man kan bruke det som knagg.

toastogkleshenger

Lykke til med julehandelen

Vi i Religioner.no håper nå at julehandelen blir litt enklere med disse fantastiske gaveideene. Skulle gaven mot all formodning ikke falle i smak hos mottakeren, eller føre til uoverensstemmelser av noe slag, er vi relativt sikre på at gavene kan sendes tilbake eller byttes. Ha en riktig god jul! (Eller hanukkah, solsnu eller ferie…)

Religioner.no lenker: 

Artikkelen ble oppdatert 15.12.2016.

 

 ,