Humor

“Så du hvor dypt jeg gikk nå?”

Hans Olav Arnesen      |      20/12/2014

Vil du oppleve nyåndelig selvironi på sitt beste? Da bør du se en av J.P. Sears videoer.

Klikk på bildet for å se videoen.

Klikk på bildet for å se videoen.

Er du blant dem som mener det skorter på selvironi i det holistiske miljø? Den oppfatningen vil du muligens revurdere etter å ha sett en av YouTube-videoene til healeren og coachen J.P. Sears.

I en serie morsomme klipp, “How to be ultra spiritual”, som utgir seg for å være selvutviklingsvideoer, driver Sears gjøn med en rekke nyåndelige stereotypier. Blant annet åndeligere enn deg-syndromet, det å bli en sjaman gjennom å “trippe” i stua til en kar som kaller seg sjaman, og å være kritisk til religioner på grunn av deres dogmer, mens man selv sverger til åndelige sannheter som minner i overkant mye om den typen religiøse læresetninger man kategorisk tar avstand fra. Aller mest morsom er han kanskje når han skamløst pakker inn sin latskap, umodenhet, forfengelighet og selvopptatthet i et rettferdiggjørende skinn av åndelighet.

Selv om Sears karikering av nyåndeligheten får mange til å trekke på smilebåndet, driver han altså selv med emosjonell healing og selvutvikling gjennom kurs, foredrag og direkte veiledning. Og mange av seerne hans kommenterer at de ikke bare ler av videoene, men at de også lærer noe av dem.

Kanskje er det lite som er mer terapeutisk enn en god latter og en solid dose selvuhøytidelighet? Uansett hvilken religiøs eller åndelig orientering man har.

Se flere av Sears morsomme videoer under:

Lenker: