Aktuelt

Indonesisk mann ble tvunget til å gifte seg med ku

Religioner       |      29/05/2011

Romantikk på tvers av artsskillene fikk fatalt utfall for bruden. 

Av Hans Olav Arnesen

ku

Ku – Wikimedia Commons

Et hyppig tema i hollywoodfilmer har vært den uansvarlige kvinneforføreren som blir tvunget  av pikens foreldre til å gjøre erobringen sin ærbar ved å gifte seg med henne. En lignende historie utspilte seg nylig på Bali, med et par nevneverdige særtrekk. Det kanskje mest spesielle med det påtvungne giftemålet på den hinduiske øyen var at bruden var en ku, og at hun senere ble druknet i havet.

Den 18 år gamle arbeidsløse mannen Ngurah Alit ble tatt i akten, posisjonert bak en ku i en risåker, ifølge The Jakarta Globe. Selv om den forvirrede Alit forsøkte å forsvare seg med at han trodde kuen var en kvinne, og at hun forførte ham med smigrende ord, var det til liten nytte. Alit ble tvunget til å gifte seg med dyret i en formell seremoni omgitt av hundrevis av skuelystne. Skammen ble kanskje i overkant stor, og stakkars Alit besvimte under seremonien. Også for familien var dette en påkjenning og moren hans skrek hysterisk, mens resten av familien forsøkte å hindre bivånerne fra å ta fotografier. Også lokalt politi forsøkte å hindre journalister fra å dekke denne noe pinlige nyheten.

Etter bryllupet ble brudeparet ført til havet hvor kuen ble druknet, mens brudgommen slapp unna med en symbolsk drukning hvor kun klærne hans ble ført til havs. Seremonien var ment å rense landsbyen fra denne gjerningen og forhåpentligvis vil stakkars Alit, som en landsbyboer beskriver som en “stille gutt”, få gifte seg med en brud av samme art neste gang.

Bali er den eneste hinduiske øyen i det hovedsaklig muslimske Indonesia, og er et populært turistmål, blant annet på grunn av sine vakre seremonier og særegne dans.

Religioner.no lenker:

Lenker:

 , , , , ,