Aktuelt

Krigslignende terrorbølge i Frankrike

Religioner       |      19/03/2012

Tre barn og en lærer ble myrdet i et angrep på en jødisk skole i Toulouse i dag. Politiet ser likhetstegn ved dette angrepet og mordene på tre franske fallskjermsoldater i to ulike angrep forrige uke.

Av Hans Olav Arnesen

Illustrasjon: Wikimedia Commons.

Illustrasjon: Wikimedia Commons.

BBC melder om et angrep på en jødisk skole i Toulouse i dag tidlig. Angrepet fant sted da barna ankom skolen. En 30 år gammel lærer ble drept sammen med sine barn på henholdsvis 3 og 6 år. I tillegg ble et 10 år gammelt barn drept, og en 17 årig gutt ble hardt skadet. Politiet kobler mordene til to andre angrep i Toulouseområdet forrige uke hvor til sammen tre soldater har blitt myrdet. En av soldatene ble skutt i et boligområde i Toulouse, mens de to andre ble drept da de skulle ta ut penger i en minibank i Montauban, circa 46 kilometer utenfor Toulouse.  En .45 revolver ble brukt ved attentatene, men i massakren på den jødiske skolen anvendte attentatmannen også en 9mm pistol.

Valget av ofre, fallskjermsoldater og jødiske barn og lærere, gjør at det blir naturlig å peke mot jihadister, men terrorangrepene i Oslo og på Utøya viste at man bør være forsiktige med å trekke forhastede konklusjoner. Jødehat finnes også på den ytterste høyresiden, men angrepene på soldatene blir vanskeligere å forklare ut i fra høyreekstreme motiver. På den annen side var alle de tre soldatene som ble drept av nordafrikansk opprinnelse.

Politiet setter inn store ressurser i jakten på gjerningsmannen som har brukt moped som fremkomstmiddel.

 

 

 , , , , , , , ,