Aktuelt

Krystaller og kvantemekanisk helbredelse

Religioner       |      25/11/2010

Den store alternativmessen på Lillestrøm er en eksplosjon av sanselige, og kanskje også oversanselige, inntrykk.

Av  Hans Olav Arnesen

190794_173051716076320_2571377_n

Alternativmessen er en fargerik opplevelse

Alternativmessen er et av årets store  høydepunkter for religionsinteresserte. Det gjelder for dem som oppfatter seg som en del av det såkalte kultiske miljø, men også de som er nysgjerrige på hva alternativbevegelsen er, eller bare er ute etter litt “sirkus”. Det er definitivt en viss tivolistemning over messen. Her bader man i farger, lyder og til dels også lukter. Messen inkluderer nær sagt alt som kan sies å falle inn under den vage betegnelsen alternativt. Men det er også kristne menigheter representert, såvel som glokaliserte religioner av øst- og sørasiatisk opphav. Noen driver butikk, og selger sine evner og ferdigheter for en til dels stiv penge. Blant annet koster det mellom 400,- og 500.- kroner for å få en håndlesning eller bli spådd gjennom tarotkort. Andre er der for å spre sitt syn på åndelighet eller andre temaer, slik som kvistgjengere, kornsirkelentusiaster eller meditasjonsforeninger.

Messen koker av mennesker, og det er trangt om plassen. Blir man sulten er det en håndfull spisesteder som serverer smakfull, og strengt vegetarisk mat. Mat selges også i tørrvarevarianter av helsekosttypen, og er du heldig får du kjøpt mat som ikke bare kurerer sulten, men også sykdommer. Blant annet selges det en sjokolade som skal holde legen unna, ved siden av å tilfredsstille den søte tannen.

Messen er så stor at man ikke rekker over alt på en dag. Dermed må man gjøre noen valg. Er man litt gjerrig, og føler at 500,- kroner er litt mye å betale for en auraavlesning eller en samtale med et dødt kjæledyr, finnes det heldigvis også rimeligere eller fullstendig kostnadsfrie aktiviteter å ta seg til. Da vi kom over Rainbow Reiki`s stand, hvor man ble tilbudt 5 minutters gratis reikihelbredelse var valget enkelt. Man trakk en kølapp, og når turen kom var det bare å sette seg ned på en klappstol og lukke øynene. En reikihelbreder holdt så hendene på skuldrene dine i 5 minutter.

Det er en underlig følelse å sitte stille i 5 minutter med lukkede øyne, en opplevelse man sjelden unner seg. Det å ha et fremmed menneskes hender på skuldrene sine er enda mer uvanlig, og det kjentes både beroligende, varmt og godt. Vi spurte religionshistoriestudenten Leif Petter Sandvik om hvordan han opplevde en reikihelbredelse?

– Jeg slappet av, takket være de varme hendene. Jeg holdt først nevene knyttet, men løste dem opp. Jeg kjenner ennå varmen, men jeg tror jeg ville kjent den samme følelsen uansett hvem som hadde holdt hendene sine der.

Budskap fra den andre siden

Utover messetilbudene av alternative varer og tjenester, foregår det også et stort antall forelesninger og kurs på arrangementet. Disse er gratis og foregår parallelt med hverandre, noe som tvinger messegjestene til å treffe noen til dels harde valg. Vi kom desverre litt for sent på dagen til å få med oss en kanalisering av selveste Albert Einstein. Tenk hva man kunne spurt ham om? Vi besluttet likevel å holde oss til kommunikasjonen med den andre siden, og valgte et spiritismeforedrag av Wenche Tømmervik. Tittelen på foredraget var “Meldinger fra den andre siden,” og var på mange måter selvforklarende.

Foredraget var en blanding av en spiritistisk seanse, og en innføring i kunsten å kommunisere med dem som har gått bort. Tømmervik kunne berolige engstelige tilhørere med at de døde var for sympatiske til å dele pinlige, personlige detaljer med sitt medium. Ingen trengte derfor å uroe seg for at skjeletter skulle komme ramlende ut av skapet under seansen. Tømmervik formidlet informasjon fra flere døde under foredraget. Noen kjente igjen informasjonen hun formidlet, mens andre ånder ikke  ble gjenkjent. Tømmervik kunne fortelle at det ofte var slik at de pårørende var for sjenerte til å vedkjenne seg slektskap med ånden som tok kontakt, men ofte henvendte seg til henne etter at seansen var over.

Under foredraget drakk Tømmervik store mengder vann, og det mente hun skyldtes påkjenningen ved å være bindeledd til den andre siden. Andre opplevde et veldig behov for kaker når de formidlet kontakt med åndene. På spørsmål om det var mulig å ta kontakt med døde dyr svarte hun at det absolutt var mulig. I tillegg hadde dyrene ofte svært stor innsikt i sine menneskelige “familiemedlemmers” følelsesliv. Det var også mulig å ta kontakt med mennesker som lå i koma, og ved ett tilfelle hadde Tømmervik kommunisert med en komapasient som var tilfreds i sin smertefrie tilværelse, men som etter seansen besluttet å komme tilbake til bevissthet.

For mange var det naturligvis stort å få med seg den israelske telekinetikeren, Uri Geller. Han holdt dessverre sitt foredrag dagen etter vårt besøk, og vi fikk derfor ikke med oss det. Timene løper raskt på Alternativmessen, men det er mulig å kjøpe et helgepass, dersom man har tid og råd til det. Religioner.no vil nok sette av hele helgen neste år, når Alternativt nettverk nok en gang byr til alternativreligiøs fest på Varemessen på Lillestrøm.

Lenker:

 , , , ,