Aktuelt

Kun 12 % av protestantiske pastorer i USA tror på evolusjonsteorien

Religioner       |      17/01/2012

Evolusjonsteorien har få tilhengere blant amerikanske pastorer. 

 

Gustave Courtois “Adam og Eva i Edens hage (1911) – Wikimedia Commons

Robert Huntsman trakk seg nylig fra nominasjonskampen i Det republikanske partiet i USA. Huntsman har, ifølge Dagsavisen, innrømmet at han tror på Darwins utviklingslære. Han har også sagt at han stoler på klimaforskernes advarsler, og kommet med følgende uttalelse:

“Jeg mener ikke at man må være gal for å være med i Det republikanske parti.”

Dersom Huntsman med det mener at det er galskap å avvise evolusjonsteorien og teorien om menneskeskapte klimaforandringer kan det være at Huntsman tar feil, og at det virkelig hjelper å være “gal” dersom man vil oppnå resultater i Det republikanske partiet. Ihvertfall om man ønsker å få støtte fra religiøse ledere.

En studie utført av The Southern Baptist Convention viste nemlig at kun 12 % av de 1000 protestantiske pastorene i undersøkelsen trodde på evolusjonsteorien, ifølge CNN. På den annen side trodde 74 % av de spurte at Adam og Eva var faktiske personer. Respondentene var likevel mer splittet i synet på jordens datering. 46 % av de spurte mente at jorden var om lag 6000 år gammel (ifølge vitenskapen er jorden circa 4.5 milliarder år gammel), mens 43 % var uenig i denne dateringen, som er utledet av Bibelen.

Uavhengig av hvilke politiske konsekvenser disse oppfatningene kan ha, viser de i det minste at kreasjonistenes informasjonskampanjer har vært svært vellykket, ihvertfall blant protestantiske pastorer.

Religioner.no lenker:

Lenker: 

 

 

 

 , , , , , , , , , , ,