Aktuelt

Mens vi venter på påskenissen

Religioner       |      19/01/2012

Juleegg og julekyllinger – har Freia blitt fullstendig høytidsforvirret? 

Av Hans Olav Arnesen

IMG_9047

Freia juleegg – høytidsforvirrende halvprisvarer

Der står den. En palle med sjokoladeegg i Narvesen-kiosken, pakket inn i eggekartonger som minner mer om Prior enn om Freia. Sjokoladeeggene er et juleprodukt som er nedsatt til halv pris, og pakkene har et flott rødt pappomslag som tydelig signaliserer hvilken høytid de var ment for. Men noe er veldig, veldig galt. Rent utover det faktum at egg ikke er det første man forbinder med julen, er det sannelig også en knallgul kylling avbildet på emballasjen. Kyllingen på bildet eter lykkelig av et egg, i seg selv lettere perverst, men denne fjærkrekannibalismen er ikke det mest sjokkerende. Kyllingen har sannelig på seg en rød nisselue og hvitt nisseskjegg!

Har Freia mistet fullstendig grep om høytidene? Er det en slik symbolforvirring vi kan se frem til dersom Espen Andersen får sin vilje og religionsfaget på skolen blir fjernet? Vi måtte ringe Kristian Hvilen ved Freia for å høre om dette var en feil, eller hvis ikke – hva blir så det neste? Påskenissen?

 “Hovedhensikten vår på Freia er å være lydhøre overfor konsumentene. Når det derfor dukker opp en facebookgruppe, med nesten 100 000 medlemmer, som vil ha påskeegg hele året så lytter vi til det, og julen var en fin og tidsbegrenset tid å gjøre det på. Responsen har vært fantastisk. Begrepsblandingen er ingen provokasjon. Vi har gjort som konsumentene ville og har blitt belønnet for det. Julen har en sterk nok rygg til å bære en morsom vri som denne her. Produktene hos oss er laget for å deles, en firepakning egg med skje, og også julen handler om å dele. “

Men vil vi få se en påskenisse i butikkene i år?

“Det er et kjempemorsomt spørsmål, men oddsen for det er nok forsvinnende liten. Men dersom det kommer et overveldende konsumentkrav, som i form av en facebookside med 200 00 medlemmer, må vi ta stilling til det. “

Freia er åpenbart både lydhøre overfor kundenes ønsker og villige til å eksperimentere med symbolblanding. Da er det bare å starte en facebookgruppe og kreve påskenisser da. Eller kunne det fristet med fastelavensreinsdyr, St. Hans-kyllinger eller junitrær i marsipan?

Religioner.no lenker

Lenker:

 

 

 

 , , , ,