Aktuelt

Muslimer med ytterliggående meninger skal demonstrere utenfor Stortinget

religioner      |      10/01/2012

Av Hans Olav Arnesen

Gaza-demonstrasjon - digitalfaksimilie fra TV2

Demonstrasjon mot en krig Norge ikke engang deltok i: Israels krig i Gaza – TV2.

NRK.no melder om at en gruppe muslimer har fått tillatelse av Stortingets administrasjon til å arrangere en demonstrasjon ved Løvebakken fredag 20 januar. Demonstrasjonen er rettet mot Norges krigføring i Afghanistan. Arrangørene har sin egen facebookgruppe, kalt: “Demonstrasjon: Norske soldater ut av Afghanistan.” Arrangementet er i utgangspunktet kun ment for muslimer, men som en av arrangørene sier:

“Denne markeringen er arrangert av MUSLIMER, ment for Muslimer, og i mot norges deltakelse i okkupasjon av Afghanistan og massakre av Muslimer. Om noen Kaafr dukker opp utenfor stortinget, vil ikke vedkommende bli bortvist, men det foreligger ingen invitasjon til dem. Så enkelt er det!!!”

Noen av de vantro som har tenkt til å delta er venstreekstremistene fra Tjen folket. Denne gruppen, som er under etterforskning for å ha svindlet noen titalls millioner av skattebetalernes penger gjennom organisasjonen SOS Rasisme, er ikke fremmed for tanken om voldsbruk. Ihvertfall ikke ifølge deres egen hjemmeside:

“Vi sier at væpna revolusjon er den eneste måten å lage sosialisme. Ikke fordi vi liker vold eller våpen, men fordi historien er full av eksempler på at de som styrer bruker vold og våpen mot folk som gjør opprør.”

En fascinerende sirkelargumentasjon. Opprørere, som, slik som opprørere flest, nødvendigvis må ha våpen, trenger våpen fordi myndighetene ofte bruker våpen mot dem som gjør opprør – med våpen. Uansett deler de den militaristiske retorikken med enkelte av dem som kommenterer på facebookgruppen til arrangørene av den kommende demonstrasjonen. Noen mener denne kampen bør foregå i Afghanistan:

“Jeg er ikke imot å vise avsky mot denne urettferdigheten, men gjør det på en annen måte enn å etterligne kuffar sine tradisjoner. Hvordan kan dere avvente å få suksess når dere følger deres fotspor? Dra heller ned til Afghanistan for å bekjempe enn å sitte bak skjermen og ytre meninger som ikke vil gagne de som dør i Afghanistan. “

En artikkel fra Dagbladet, om fire norske soldater som overlevde en veibombe, avstedkommer denne kommentaren:

“Synd at disse ikke kommer tilbake til Norge i kistene sine, men Allah’s Qadr og Han (سبحانه و تعالى) vet best.”

Dette kan være noe ubehagelig lesning ettersom det fremgår av en av trådene på siden at alle nordmenn er medskyldige i konflikten, ettersom vi lever i et demokrati. Noen av dem som har kommentert på siden er også blant dem som truet Louiza Louhibi etter at hun stod frem som voldtektsoffer i høst, ifølge NRK. Perverst nok var hun også selv, uten å vite det, blitt innmeldt i facebookgruppen. Hun har siden kontaktet Politiets sikkerhetstjeneste for å informere dem om gruppens aktiviteter.

Det må tilføyes at kun et svært lite mindretall av kommentarene oppfordrer til vold. Noen er bekymret for manglende kjønnssegregering ved demonstrasjonen, men det kan arrangørene forsikre om at det blir. Mange av kommentarene gir uttrykk for frustrasjon over krigen i Afghanistan og Irak, og setter den i sammenheng med en rekke andre konflikter hvor islam er involvert. Til sammen synes disse å danne et bilde av en umma som er under angrep verden over, fra Guantanamo til Kina.

Lenker: 

Religioner.no lenker:

 , , , , , , ,