Aktuelt

Muslimsk familie på fem angrepet i Canada. Kun en overlevende.

Kai Westergaard      |      08/06/2021

Familien var på spasertur da de ble påkjørt med en pickup.  

Av Kai Erik Westergaard

Byen London, i den kanadiske provinsen Ontario, er i sjokk etter angrepet på en muslimsk familie på fem. Drapsmannen brukte sin egen pickup-bil som våpen da han angrep familien.

Fire av familiemedlemmene ble drept. En 74 år gammel kvinne, en 46 år gammel mann, en 43 år gammel kvinne, og en 15 år gammel jente. En gutt på ni år overlevde, men befinner seg på sykehus med alvorlige skader.

Gjerningsmannen er pågrepet. En talsmann for politiet, Daniel Waight, utelukker ikke at drapsmannen vil bli tiltalt for terror.

– Det er bevis for at dette var en planlagt, forsettlig handling, og at familien ble angrepet på grunn av sin muslimske tro, sier Waight, ifølge Canadian Broadcasting Corporation.

 Islamsk Råd Norge er bekymret for muslimhat          

I en uttalelse, publisert på Facebook, uttrykker Islamsk Råd Norge etterlyser tiltak fra myndighetene, så vel som fra media:

«IRN ser med stor bekymring på den kraftige økningen i antimuslimske terrorangrep og islamofobi de siste årene. Vi oppfordrer myndighetene i Norge til å gjøre enda mer for å bekjempe muslimhat, både nasjonalt og globalt. Vi oppfordrer også mediene til å spille sin rolle i kampen mot muslimhat ved å vie slike saker større medieplass enn det som vanligvis er tilfellet. Bare slik kan islamofobi som en voldsdriver settes på agendaen i samfunnsdebatten.»

Fremhevet bilde av Hermes Rivera.

 , , ,