Aktuelt

Nå kan du høre Religioner.no.

Hans Olav Arnesen      |      18/07/2014

Er du blant dem som foretrekker å høre om religion, snarere enn å lese om fenomenet? Det kan du nå gjøre på Religioner.no. 

podcast.

Erling Lorentzen – ny podcastredaktør i Religioner.no.

I dag lanseres den nye podcasttjenesten til Religioner.no. Hver måned vil det bli lagt ut nye episoder av podcasten hvor alt innholdet har det til felles at det i mer eller mindre åpenbar grad faller inn under feltet religion.

 Erling Lorentzen er ny podcastredaktør. Hvem ønsker han å nå med dette nye formatet? 

– Vi ønsker å nå alle som har har en podcastavspiller (mobil, mp3-spiller etc.) tilgjengelig og forstår norsk. En podcast fungerer best i situasjoner der det av naturlige årsaker ikke fungerer så godt å lese. For eksempel når du rusler, sykler eller kjører til og fra jobb, tar oppvasken, står fast i en heis og har glemt kindlebrettet hjemme, eller av en eller annen grunn er lei av å stirre på tekst på en skjerm, og heller vil høre en beroligende stemme i øret.

Hva kommer podcastene til å inneholde? 

– Vi er fremdeles i utviklingsfasen, men podcasten vil uten tvil inneholde spennende innlegg og diskusjoner om emner du ikke en gang ante kunne diskuteres. Jeg vil trekke fram en diskusjon om bruksområdene til menneskehud i religionshistorien, som dukker opp i første episode. Slå den. Etterhvert vil vi nok introdusere ekspertintervjuer, kanskje arrangere debatter, og rapportere fra ulike arrangementer.

Du er kjent for å skrive om en del obskure, og kanskje i noens øyne, underlige tema. Vil podcasten bære preg av det samme? 

– Så lenge jeg har en finger med i spillet, vil sikkert en del av innholdet tendere mot det obskure. Heldigvis har vi vettuge folk med på laget, som vil utgjøre en sunn motvekt til dette. Til mitt forsvar må jeg understreke at i første episode sto jeg, i hvert fall etter min mening, for det minst obskure temaet!

Den første podcasten ligger nå ute på Religioner.no. Slik presenterer Lorentzen den første episoden:

Kva med ein bibel laga av menneskehud? Hans Olav diskuterer bruksområda til vårt største organ mens han gjer eit dykk i religionshistoria.

Kunne du tenke deg å spele Lacrosse med dine døde slektningar? May Lisbeth tar for seg opphavet til
Amerikas “første idrett”, som framleis har ein spesiell plass hos urbefolkninga på kontinentet.

29 juni erklærte jihadistane i ISIS danninga av eit nytt khalifat. Betyr dette at landegrensene i Midtausten må teiknast på nytt? Erling tar for seg bakgrunnen til danninga til Den islamske staten, og samanliknar han med eldre khalifat.

Har du tips eller innspill til podcasten? I så fall kan du ta kontakt med Erling på følgende e-postadresse: erlinglorentzen@religioner.no.

Vil du lese artikler skrevet av Erling Lorentzen?