Aktuelt

Nederlender bygger Noas Ark – igjen

Religioner       |      13/02/2011

Postet av Hans Olav Arnesen

Tekst av Hans Olav Arnesen

En due sendes ut av Arken- Gustav Doré

Johan Huibers, en nederlandsk kreasjonist, har alt bygget en replika av Noas Ark i halv størrelse. Nå er han iferd med å ferdigstille en ny ark i full størrelse som skal være sjødyktig og få lisens til å seile som en lekter. Arken, som skal være klar til sommeren 2011, er blant annet invitert til sommerolympiaden i London i 2012. Den første arken hans ligger likevel i Huibers hjemby, Schagen, og er fylt med modeller av dyr. Alle i full størrelse og i par. Det finnes også noen levende gårdsdyr ombord, og en kinosal hvor besøkende kan oppleve historien om Noa på lerretet. Båten har Huibers, som er entrepenør, bygget selv, med litt hjelp fra sin sønn i god bibelsk tradisjon. Trevverket han har brukt er dels sedertre og dels norsk furu. Huibers håper prosjektene hans vil vekke den slumrende interessen for kristendommen og de bibelske fortellingene til live igjen i Nederland.

Syndefloden – Léon Comerre

 Ifølge the Australian, fikk Huibers ideen til arken sin etter en drøm hvor Nederland ble oversvømmet, et kanskje ikke helt usannsynlig scenario. Huibers kone har designet gigantskipet, men mener selv at ektemannen kunne brukt sin tid og krefter på mer nyttige formål. “Hvorfor drar du ikke og graver brønner i Etiopia,” skal hun ifølge Johan ha sagt.

Huibers er ikke den eneste som har latt seg inspirere av fortellingen om Noa og Syndefloden. En gigantisk kreasjonistpark i Kentucky planlegger å bygge en fullskala versjon av Arken. Dyreparken i Kristiansand har likevel kommet dem i forkjøpet. Parkens hotell er nemlig utformet som Arken, men er kun fylt med mennesker og vil ikke være til særlig nytte under en faktisk oversvømmelse.

 

Johan Huibers og Arken

Det er ikke bare kristne kreasjonister som er bekymret for effektene av global oppvarming. Osama bin Laden uttalte i fjor at klimatrusselen var bekymringsverdig og allerede krevde flere liv enn krig. Vi  kan vel anta at bin Laden jobber hardt for å forsøke å gjøre noe med dette misforholdet.

Religioner.no

Lenker:

//

 , , , , , ,