Aktuelt

NKSS og tankesmien Skaperkraft inviterer til filosofiuke om skapelse.

Kai Westergaard      |      25/06/2016

https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/

CC BY-SA 3.0

Tankesmien Skaperkraft og Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag arrangerer filosofiuke med fokus på skapelse i vakker natur i Nordmarka.

Tankesmien Skaperkraft og Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (NKSS) arrangerer en filosofisk utflukt til Nordmarka 7-14 august. I vakker natur ved Nordmarkskapellet inviteres det til å «… utforske spørsmål om tilblivelse og utvikling, og menneskets plass i det skapte» står det på Skaperkraft sine hjemmesider.

Temaet for filosofiuken er skapelse. De første dagene er en gjennomgang av utvalgte tema i filosofihistorien, for å bygge opp en solid grunnleggende fagfilosofisk verktøykasse. De første dagene passer dermed perfekt for de som har lite eller ingen erfaring med fagfilosofi fra før. Det er også mulig å melde seg opp fra torsdag den 11.8, det fokuseres da mer på ukens overordnende tema.

Det er stor bredde i kunnskapen til bidragsyterne, blant annet Ragnar Mogård Bergem som holder med på en doktorgrad i filosofi og teologi, Morten Magelssen som har jobbet som lege og er forsker ved Senter for medisinsk etikk, og Anders Kvellestad som er partikkelfysiker med doktorgrad fra UiO, som til daglig jobber som

Daniel Joachim Kleiven er en av arrangørene og del av arbeidsgruppen, og Religioner.no spurte ham hva som motiverte dem til å arrangere filosofiuka?

– Motivasjonen bak Filosofiuka er å ha en god arena hvor unge voksne kan samles nær fri natur, i rolige omgivelser. En arena for å tenke om livets største spørsmål, og trekke fra visdommen til alle geniene som har gått før oss, og hjelpe oss til å kunne stå på skuldrene til kjemper. Ikke bare over et raskt møte eller konferanse, men gjennom en hel uke, forklarer Kleiven.- Mange av oss har ikke alltid hatt et slikt forum hvor det er naturlig å stille spørsmål, oppdage at det finnes mange verdifulle perspektiver som kan foredle tenkningen vår, og ikke nøye oss med enkle, overfladiske svar.

Hva er målet med å arrangere en slik uke?

– Målet er ikke nødvendigvis å kunne tilby raske, lette svar, men se verdien i spørsmålene selv, med gode samtaler med nye, interessante bekjentskaper, som leverer utfordrende, men verdifulle perspektiver, og generelt bare det å kunne ta seg god tid i fast food-generasjonen, vekk fra smarttelefon, stramme tidsskjemaer og rushtrafikk.

Hvorfor er et slikt arrangement viktig?

– Fordi det å stille dype spørsmål om det gode og det sanne, er noe av det mest fundamentale ved det å være et menneske, og utvikle seg som menneske, uavhengig av hvilken tradisjon man kommer fra. Personene som har gått før oss, og som lever sammen med oss, har gitt oss mange gode ressurser å bygge på, og gjør at vi står bedre rustet ved å sparre mot flere perspektiv, enn om vi skulle forsøke å gjennomføre alt på egenhånd.

Hvem er målgruppen, og er alle velkomne?

– Alle er hjertelig velkomne, så lenge de er klar over at arrangementet har en kristen profil. Vi har satt aldersgrensen til 16-35 år. Målet er å få med unge, motiverte voksne, som ønsker å lære, delta i å skape gode samtaler, og tar med seg noe av dette til å reise tilbake og bygge samfunnet vårt videre. Kvinner prioriteres og oppfordres til å søke

For mer informasjon om deltagelse se invitasjonen her eller kontakt joachim@skaperkraft.no, husk søknadsfrist 30 juni!

 , , , ,