Aktuelt

Ny og pengesterk stiftelse: Livet er et resultat av intelligent design

religioner      |      23/10/2019

Darwin tar feil, og man trenger en motvekt til den ateistiske tradisjonen innenfor vitenskapen. Det er budskapet til stiftelsen BioCosmos, som ved hjelp av rike pengegaver skal overbevise nordmenn om at verden er et resultat av intelligent design. 

Illustrasjon av Jeanine Davidsen

Av Religioner.no

«BioCosmos er en norsk stiftelse, opprettet i september 2018, med formål å informere, spesielt til ungdom og unge voksne, om naturens ingeniørkunst og alle de fantastiske «patentene» som finnes i skaperverket, og som ikke lenger kan forklares som resultat av tilfeldige mutasjoner og naturlig utvalg.»

Slik omtaler stiftelsen BioCosmos seg selv på sin egen nettside. Videre beskriver de sitt formål slik:

«Vi vil derfor:

  • popularisere naturvitenskapelig forskning om naturens design, som et alternativ til de rent darwinistiske teoriene om livets opprinnelse og mangfold, samt om menneskets opprinnelse og særpreg.
  • presentere norske filmer, artikler og undervisningsmateriell på nett, samt aktiv drive promotering via sosiale medier, foredrag og andre kanaler.
  • være et apologetisk ressurssenter med et naturvitenskapelig og biovitenskapelig utgangspunkt, i tråd med tradisjonene fra en revitalisering av klassisk naturlig teologi.

Vi arbeider for en bedre forståelse av moderne vitenskap i et kristent verdensbilde, og samarbeider med Origo Danmark om utgivelsen av tidsskriftet «Origo – om vitenskap, skapelse og etikk».

Økonomisk pangstart

Den nye stiftelsen får solide økonomiske muskler, takket være en sjenerøs pengegave fra Kristiansands-milliardæren Einar Johan Rasmussen. Han har donert 15 millioner kroner til BioCosmos. Til Vårt Land forklarer han gavmildheten slik:

– BioCosmos står for noe jeg tror på, og noe jeg mener er viktig å formidle på bredest mulig front.

Ett av målene til stiftelsen er å utvikle læringsressurser som kan tas i bruk i skolen. På tross av at BioCosmos har som et erklært mål å være et apologetisk ressurssenter, mener daglig leder Dag Erlandsen at man ikke nødvendigvis trenger å ha et kristent gudsbilde for å bidra til å skape en motvekt til en «ateistisk tradisjon innenfor vitenskapen», ifølge Vårt Land.

Erlandsen hevder at oppslutningen til intelligent design er stigende. Han viser blant annet til et opprop hvor et tusentalls akademikere skal ha sagt seg skeptiske til Darwins teorier.

Det mener Bjørn Are Davidsen, fra den kristne tenketanken Skaperkraft, er helt feil:

– Det er ikke vanskelig å finne noen vitenskapsfolk som avviser evolusjonsteorien, men i forhold til hvor mange vitenskapsfolk som finnes i verden, er det i beste fall snakk om noen få promille, sier Davidsen til Vårt Land.

Ønsker du å lære mer om ulike nyanser av intelligent design og kreasjonisme kan du lese om det i denne artikkelen: Hvem er Norges evolusjonsfornektere? Eventuelt kan du se videoen nedenfor.

Religioner.no-lenker: 

 

 , , , , , , ,