Aktuelt

Om moderering på Religioner.no

fevaag-oppdatere      |      07/09/2012

Hva gjør jeg for å få internett-trollene til å sprekke?

 

Av Hans Olav Arnesen

Det er ingen mangel på mennesker med mangel på folkeskikk. Mange av dem har dessuten tilsynelatende rikelig med tid, og liker å benke seg foran datamaskinen for å publisere krenkende kommentarer på ulike nettsider. Gjerne nettsider slik som denne. Hva vil vi i redaksjonen gjøre for å begrense dette fenomenet, og hva bør du gjøre på din egen blogg?

Først og fremst er det viktig å understreke at vi tåler uenighet. Det må vi på en nettside som denne. Her forventer vi å finne mennesker med vidt ulike meninger om både det profane og det hellige. Det vi imidlertid vil slå hardt ned på er krenkende personkarakteristikker, hatretorikk og oppfordring til vold. Unngår man dette, og husker hva man lærte av mor, kan man i prinsippet kommentere som man vil.

Ditt ansvar å moderere

Redaksjonen i Religioner.no er utvilsomt en av de minste i landet. Mye arbeid foregår ulønnet, og vi har ikke anledning til å holde oss med heltidsansatte moderatorer. Derfor er vi avhengig av at alle passer litt på hverandre, og gir oss beskjed dersom noen går over streken. Det er altså ingen garanti for at krenkende kommentarer ikke blir publisert, men vi kommer til å slette dem straks vi blir oppmerksomme på dem. Et annet virkemiddel vi har er å utestenge brukere som gjentatte ganger går over streken.

På din egen blogg er det derimot du som er herre og mester. Det er du som bestemmer takhøyden, men vi vil anbefale deg å slå ned på ukvemsord og krenkende personkarakteristikker.

Du kan selv bestemme om kommentarer skal godkjennes av deg før de blir publisert, eller om du heller vil slette publiserte kommentarer i ettertid. Som alt annet styrer du dette fra kontrollpanelet ditt. Øverst til høyre klikker du “Exit easy mode” og du får da frem en mer avansert meny på venstre side av skjermen. Her trykker du “Settings” (innstillinger) og deretter “Comments” (kommentarer).

Vi ønsker deg lykke til, både som blogger og moderator.