Aktuelt

Overnaturlige kommunikasjonsformer

Hans Olav Arnesen      |      02/12/2012

Lurer du på hva hunden din synes om kastrering, eller hva din avdøde mormor synes om den nye kjæresten din? Tar du veien til Den store alternativmessa på Lillestrøm trenger du ikke å lure på slikt lenger – du kan spørre dyrene og de avdøde direkte.

Av Hans Olav Arnesen

Tiden vi lever i blir ofte kalt informasjonsalderen. Moderne kommunikasjonsteknologi bombarderer oss med informasjon og inntrykk. For mange av oss kan det bli litt for mye av det gode til tider, men vi kan i hvert fall trøste oss med at enkelte har det adskillig verre. Det finnes nemlig mennesker som i tillegg mottar informasjon fra både dyr og planter, avdøde mennesker, drømmer, nedstegne mestere, engler og mye mer. Videre har de tilgang til kunnskap om begivenheter i fortiden, skjult informasjon i nåtiden, og om hendelser som ennå har til gode å finne sted. Mange av disse menneskene har funnet veien til Den store alternativmessen på Lillestrøm hvor de forteller om sine evner og erfaringer. Religioner.no har plukket ut fire foredrag av henholdsvis en klarsynt, to drømmetolkere, en dyretolk og et spiritistisk medium.

Eli Wium har alltid vært klarsynt

Vanskelig barndom som klarsynt

Mange mennesker går på kurs for å lære å utvikle sine evner som klarsynt, mens andre alltid har hatt disse evnene. Eli Wium tilhører den siste kategorien, og er født klarsynt. Noen syn var udramatiske, som da hun visste nøyaktig hvordan foreldrenes tidligere hus så ut, selv om hun aldri selv hadde vært der. Andre opplevelser var mer alvorlige. Blant annet da hun i ungdommen plutselig befant seg i en annen jentes kropp mens hun opplevde seksuelle overgrep fra en sogneprest. Ingen tok unge Eli alvorlig da hun fortalte om dette. I stedet ble hun en utstøtt i lokalmiljøet. Wium hevder likevel at jenta som opplevde overgrepet nå har anmeldt saken, og alle som tidligere tok avstand fra henne hevder i dag at de alltid har støttet henne. Sognepresten ble aldri navngitt og vi har ikke hatt mulighet til å undersøke disse påstandene nærmere.

Wiums foredrag var en blanding av utvalgte historier fra hennes eget liv, og enkel livsfilosofi. Vi fikk ikke vite så mye om hvordan klarsynet hennes fungerte eller hvor hun trodde evnene stammet fra. Vi fikk likevel høre at det finnes overnaturlige skapninger på ”den andre siden” som har innflytelse på evnene, og som kan blokkere klarsynet hennes slik at hun kan få en pause. Slik hun beskrev skapningene, eller ”lysvesenene”, var de gjennomsiktige, humanoide skapninger med en gylden aura. Hun forklarte også at ved siden av skjebne og karma var det den frie vilje som definerte mennesket. Noen vil sikkert hevde at skjebnen og den frie vilje er to uforenelige størrelser, men så finnes det også dem som tviler på om det i det hele tatt er mulig å spå i fremtiden.

Mot slutten av foredraget skulle Wium demonstrere sine klarsynte evner. Det manglet ikke på hender i været da hun bad om frivillige. Wium fortalte de utvalgte detaljer ved personligheten deres, livssituasjonen deres i øyeblikket, noen hendelser i fremtiden, og delte ut råd om hvordan de kunne løse ulike problemer. Lysvesenene på den andre siden har nok stor tro på utdanning.  Det å gå tilbake til skolebenken var nemlig et råd som gikk igjen, selv for godt voksne publikummere.

Drømmer sier mer enn tusen ord

Neste foredrag handlet om ”Drømmenes skjulte språk”. Foredragsholderne Beret Wicklund og Eirin J. Strandvik Røgeberg er utdannet psykosynteseterapeuter og har startet Institutt for kreativt drømmearbeid. De er ikke kun opptatt av å tolke drømmer. De vil lære oss å bruke drømmene aktivt som et terapeutisk redskap, og til å forstå våre våkne liv bedre. Å forstå ens drømmer er likevel ikke alltid lett. Budskapet i drømmen kommer i form av symboler. Disse kan være kulturelt betinget eller universelt menneskelige, såkalte arketyper, men de kan også være helt personlige. I så tilfelle hjelper det ikke å konsultere et symbolleksikon. I stedet må man arbeide, gjerne i fellesskap med andre, med å finne ut hva drømmene betyr. Har man for eksempel en gjentakende drøm hvor man flykter fra en bjørn kan det tyde på at man er unnvikende i møtet med et problem i det virkelige livet. Kanskje skyr man unna en konflikt på arbeidsplassen. I så fall kan man løse det i det virkelige liv, ved å konfrontere sjefen eller kollegaen,  eller i drømmen, ved å konfrontere bjørnen. I stedet for å løpe fra den når den kommer byksende kan man for eksempel bli stående og spørre den hva den vil.

I tillegg til å romme løsningen på problemer i nåtiden kan drømmer noen ganger også fortelle oss om begivenheter som vil finne sted i fremtiden. Dette kalles paranormale drømmer. Før terrorangrepet på Utøya var det for eksempel mange som drømte om dette.

Hege Merethe Risberg snakker med både dyrene og de døde

Hege Merethe Risberg snakker med både dyrene og de døde

Skeptiker som ble dyretolk

Alle dyreeiere har vel på ett eller annet tidspunkt fantasert om å finne ut av hva som rører seg inne i de relativt små hjernene til kjæledyrene våre. Riktignok har vi blitt flinke til å tolke dyrenes nonverbale språk, og spesielt hunden har blitt veldig flink til å lese oss etter mange tusen års samliv. Men selv om hunden gjør det beste med det den har til rådighet av hale, ører, bjeffing og lignende har en mer komplisert samtale med ens firbente venn en tendens til å bli nokså ensidig. Ifølge dyretolken Hege Merethe Risberg fra Sigrasenteret skyldes ikke dette at dyrene ikke har noe på hjertet. Benytter man seg av telepati kan man nemlig kommunisere riktig godt med våre firbeinte venner.

Kastrert. Ja, det er like greit

Risberg holdt to foredrag denne dagen, og ettersom jeg var ute etter informasjon om dyrekommunikasjon valgte jeg nok feil. Foredraget jeg gikk på var nemlig et slags vitnesbyrd om Risbergs gradvise omvendelse fra skeptiker til alternativ. Heldigvis fikk jeg snakket litt mer med henne siden, og hun fikk anledning til å gi en nærmere forklaring på hvordan man kommuniserer med dyr. Det viser seg at det ikke er noen egentlig forskjell på ulike former for overnaturlig kommunikasjon. Man snakker altså med dyrene på samme måte som med avdøde mennesker. Risberg gjør begge deler. Dette skaper noen ganger problemer når en dyretolk blir bedt om å lokalisere et savnet dyr. Når man tar kontakt med det savnede dyret kan det like gjerne være dødt som levende, det svarer likevel.

Avslutningsvis delte Risberg noen sitater fra dyr med oss. En hund hvis eiere tenkte å kastrere ham hadde følgende beroligende ord å komme med:

– Kastrert. Ja, det er like greit. Jeg klarer ikke å ta tak i det. Å bruke den snoppen. Jeg liker ikke valper heller så det er like greit.

Et usikkert kjæledyr hadde dette å si til sine eiere:

– Ikke stopp å elske meg fordi jeg er svakere enn dere. Elsk meg mer.

Når man kommuniserer direkte med dyrene, slik dyretolker gjør,  kommer det frem at selv arter som de fleste av oss anser som nokså lite intelligente er både smarte og velartikulerte. Blant annet hadde en gullfisk forklart at den savnet å ha lys og liv rundt seg, noe som skyldtes at eierne hadde flyttet den fra stua til soverommet.

Pehr-Trollsveden-2-768x1024 (1)

Pehr Trollsveden fikk inn mange bestemødre under seansen

Mormor hilser på under storseanse

Vårt siste foredrag for dagen bar tittelen ”Storseans: Kontakt med andra sidan”. Foredragsholderen, Pehr Trollsveden, er en nyåndelig entrepenør med en egen betalingstelefon og en rekke talenter. Blant annet som medium og klarsynt. På seansen var det kommunikasjon med åndeverdenen som stod på menyen. Trollsveden var høyt og lavt under seansen og valgte seg ut et knippe publikummere som skulle få kontakt med avdøde slektninger og kjente. Det viste seg at dette var en “mormorkveld”. En rekke bestemødre meldte seg og hadde mye på hjertet.  Trollsveden snakket i maskingeværfart om bestemødrenes kunnskap om nåtiden, men åndeverdenen gav også noe informasjon om fremtiden.

I motsetning til mange andre medier var ikke Trollsveden redd for å videreformidle ett og annet negativt budskap. Blant annet var det en kvinne som måtte være oppmerksom på at noe uheldig kunne skje med helsen hennes i denne vinteren om hun ikke var forsiktig. Kanskje kunne det dreie seg om livmorbetennelse fordi hun ikke holdt seg tilstrekkelig varm. Trollsveden fikk også ”inn” et bilde av en Coca Cola flaske, og slike søte fristelser måtte hun styre unna. Kvinnen ble forbauset ettersom det stemte på en prikk. Når hun drakk brus fikk hun nemlig elveblest.

Ikke alle følte likevel at Trollsveden traff like godt. En kvinne var slett ikke sikker på at hun kjente igjen noen av de fire personene hun kunne velge å få overlevert budskap fra. Det ble klart at vi måtte teste denne energiske spiritisten. Vi tok turen til hans stand hvor han tilbød tjue minutters spådommer til 200 kroner. På Den store alternativmessen er dette et røverkjøp.

Treffsikker svenske

Det viste seg at Trollsveden, i likhet med Eli Wium, brukte tarotkort når han spådde folk. Allerede før jeg fikk satt meg sa Trollsveden at han fikk inn et bilde av en dataskjerm.  Jeg ble imponert. Dataskjermen dominerer mitt arbeidsliv fullstendig, men det er nok tilfelle med mange andre også. Men så fortsatte han med å si at jeg skal på en lengre reise i januar eller februar, og at det kommer til å bli fryktelig artig. Joda. Min bedre halvdel og jeg har da tenkt til å reise en tur til Jordan i februar. Flommen av informasjon fortsatte å komme og jeg ventet spent på første feilskjær. Det kom aldri. Noe av informasjonen Trollsveden formidlet var nokså generell og kunne stemt for de fleste, men i blant var han svært spesifikk og tok følgelig store sjanser hvis han kun baserte seg på gjetning. Nå har jeg jo fått demonstrert klarsyn av erkeateisten Jan Crosby og jeg vet at det er mulig å lese mye ut av små ansiktsbevegelser og ubevisst kroppsspråk, men Trollsveden kikket hovedsakelig på kortene og ikke på meg, og jeg sa heller ikke stort.

Kjære døde slektninger, jeg er glad i dere, men hold dere på en viss avstand i fremtiden

Trollsveden var imponerende treffsikker. Kanskje er det virkelig mulig å innhente informasjon gjennom telepatiske samtaler med dyr, spiritisme, drømmer og klarsyn? Hvorvidt det er ønskelig i en tid hvor man allerede sliter med å fordøye informasjonen man innhenter på mer alminnelig vis er et annet spørsmål. Ikke minst er det sjokkerende hvor nøye de døde følger med på oss levende. Tenk på alle de intime stundene som kanskje slett ikke har vært så private som man har trodd.  Hvis mine avdøde familiemedlemmer leser dette vil jeg gjerne si dem følgende: “Kjære døde slektninger, jeg er glad i dere, men hold dere på en viss avstand i fremtiden. Og har dere fått med dere ting jeg aldri har ment å dele med dere vil jeg ihvertfall ikke høre om det”.

 Religioner.no lenker:

Lenker:

 


 , , , , , , , , , , ,