Aktuelt

Spøkelsesjakt på asylmottak

admin      |      07/11/2011

Av Hans Olav Arnesen

Banquo

“Macbeth ser Banquos spøkelse” av Théodore Chassériau – Wikimedia Commons.

Norwegian Ghost Hunters, har ifølge NRK, undersøkt påstandene om spøkelser på en nedlagt militærforlegning på Verdalen, som forøvrig også har blitt brukt som asylmottak. De norske spøkelsesjegerne tilbrakte to dager i bygningen, og opplevde flere underlige fenomener. Blant annet skal det plutselig ha blitt mørkt i lokalet, de opplevde å bli berørt og så skygger bevege seg. Ett av deres måleapparater, en vibrasjonsdetektor, gav dessuten en gang utslag uten at det var noen i rommet det befant seg i.

De norske spøkelsesjegerne hevder selv å ikke tro på spøkelser, men bruker mye tid, og etter apparatene å dømme, også ressurser på å forsøke å påvise spøkerier. De konkluderer da også med at det hendte mye uforklarlig mens de befant seg der. Blant annet fikk de respons da de forsøkte å kontakte en død person ved navn Olsen, som skal ha mistet livet sitt i den gamle militærforlegningen, ifølge Geir Ole Christiansen.

“Vi hadde hørt om en som heter Olsen, som ifølge historiene skal ha dødd i andre etasje. Vi sjekket om vi fikk respons da vi ropte: Olsen! Da hørte vi en lyd fra gangen”.

Til tross for deres skepsis synes det altså som om de åpne for at paranormale aktiviteter kan finne sted i påstått hjemsøkte bygg, selv om de ikke føler det er grunnlag for å konkludere med at det med sikkerhet spøker i Verdal. Vi har skrevet om Norwegian Ghost Hunters også tidligere. Da gjaldt det hjemsøkningen av ærverdige Fredrikstad stadion.  Selv om Christiansen til NRK hevdet at de ikke trodde på spøkelser har han tidligere sagt til Fredrikstad blad at det spøker på byens fotballstadion:

“Alle var vel ganske enige om at det skjer ting her. Vi har et par skeptikere i teamet, og heller ikke de har noen fullgod forklaring på det som skjedde.”

Beklageligvis må spøkelsesjegerne ha mistet troen på egne resultater og funnene fra Fredrikstad ettersom de “i utgangspunktet ikke tror på spøkelser” lenger. Da er det vel bare å ønske spøkelsesjegerne lykke til og håpe at de enten finner uomtvistelige bevis på hjemsøkinger, eller at de lykkes med å utarbeide noen metoder kan feste større lit til i fremtiden.

Under kan du se noen klipp fra NGHs hjemmeside.

Religioner.no lenker:

Lenker:

 , , , ,