Aktuelt

Stankdemon forårsaker homoseksualitet

Hans Olav Arnesen      |      26/07/2014

Amerikansk pastor avslører sannheten bak homoseksualitet. Og den lukter ikke roser. 

Av Hans Olav Arnesen

1002266_10151687039211183_368288122_n

Griser har iblant større forstand enn mennesker, ifølge en amerikansk pastor. Foto: Hans Olav Arnesen.

Forestillingen om at  homoseksualitet skyldes demonisk besettelse eller innflytelse er ikke ny i pentekostale eller karismatisk kristne miljøer. Det er heller ikke noen særlig kontroversiell tanke i disse kirkesamfunnene, snarere nokså gjengs.

På den amerikanske nettsiden CharismaNews.com, nettutgaven av Charisma Magazine, kunne man på mandag lese en nokså original demonologisk forklaring på fenomenet homoseksualitet. Ifølge pastoren Bert M. Farias, grunnlegger av Holy Fire Ministries, var det nemlig en helt konkret demon som stod bak menns unaturlige dragning mot andre menn. En stankdemon.

I innlegget, som hadde overskriften: “Den rå, nakne sannhet om homoseksualitet”, kunne man blant annet lese:

“Her er den rå, nakne sannhet: homoseksualitet er faktisk en demonånd. Det er en så illeluktende demon at andre demoner ikke engang liker å henge rundt sammen med den. En av Guds sanne profeter fortalte meg at Herren en gang tillot ham å lukte denne demonånden, og han ble syk tvers igjennom. Likevel er det mange mennesker som omfavner denne demonen. Ja, du hørte meg rett: å være homo er demonisk.”

Farias kunne knytte denne demonen til en bibelfortelling (Lukas 8:26-39), og på bakgrunn av den fastslå at griser har mer vett enn mennesker som tillater seg selv å være homofile.

“Det er en fortelling i Bibelen hvor Jesus driver 2000 demoner ut av en mann. Demonene kommer skrikende ut og ber Jesus om å sende dem inn i grisene. Grisene ville ikke ha dem, så de løp ned en bratt høyde og druknet i sjøen. Griser har mer forstand enn enkelte mennesker. Noen mennesker omfavner homoseksuelle demoner, men grisene ville heller dø enn å bli besatt av demoner.”

Heldigvis er det fullt mulig å kvitte seg med sin homoseksualitet. På samme måte som man velger å være en løgner, en tyv, en horebukk, morder, alkoholiker eller dopavhengig, velger man å være homofil. Og slik man kan velge å avstå fra slike synder kan man også avstå fra å være homofil.

Skulle det vise seg at man, selv med hjelp av forbønn og råd fra kristne brødre og søstre, fremdeles ikke blir tiltrukket av det motsatte kjønn, er løsningen å leve sølibatært, mener Farias.

Tarmgassens djevelfordrivende effekt

Når en demon blir drevet ut av en kropp må den jo passere gjennom en eller annen kroppsåpning. Raping, hosting og oppkast kan tolkes som tegn på at demonen forlater et legeme, ifølge mange karismatiske kristne. Men også fising. Gitt at kroppen kvitter seg med andre avfallsstoffer gjennom tarmkanalen er dette i bunn og grunn nokså logisk.

Med vondt skal vondt fordrives heter det seg, og selv om promping knyttes til utdriving av demoner kan fisen også være til nytte for å holde dem på avstand.

Selveste Martin Luther mente i hvert fall at en god fjert kunne jage bort Djevelen. Muligens fikk han sin apotropeiske ammunisjon fra det tunge tyske rugbrødet pumpernickel, som etter sigende skal bety “Djevelens fjert”, sammensatt av ordene pumpern (flatulent) og -nickel, som er en avledning av Nikolaus, brukt som et tysk kallenavn på Djevelen,  à la det norske Søren. Brødet er kjent for å gi luft i magen.

Lenker: 

Religioner.no lenker: 

 

 , , , , , , , ,