Aktuelt

Svensk imam beordret kryssamputering av "norsk" tenåring.

Religioner       |      16/01/2011

Tenåringsgutt som nektet å slutte seg til den somaliske Al-Shabab militsen fikk hånd og fot amputert.

Av Hans Olav Arnesen

Somalia_sm_2007

Den svenske avisen, Expressen, har intervjuet en 17 årig gutt som har fått innvilget asyl i Norge. Ismael Khalif Abdulle var en samvittighetsfull gutt som skjøttet skolearbeidet og var en ener på fotballbanen. En dag stod det representanter fra Al-Shabab utenfor skolen og førte ham med seg fordi han hadde nektet å slutte seg til militsen. Ismael ble tvunget med til et provisorisk fengsel hvor også tre andre umedgjørlige gutter befant seg.

En tid senere ble ungdommene ført til en idrettsarena som fungerte som rettsal og anklaget for å ha begått småforbrytelser, blant annet tyveri av mobiltelefoner. Ismael fikk ikke lov til å forsvare seg under “rettsaken” hvor dommen ble kryssamputering, avhugging av venstre fot og høyre hånd.

Tre dager etter ble dommen iverksatt. Den svenske statsborgeren og Al-Shabab kommandanten, Fuad Shangole, var en av lederne som overvar avstraffelsen. Ismael besvimte da hånden ble hugd av og fikk ikke med seg amputasjonen av foten, men han våknet i tide til å høre de andre guttenes skrik. De fikk ingen bedøvning under amputasjonen hvor det ble brukt en slaktekniv av typen man anvender på kameler.

Ismaels lidelser var likevel ikke over. To uker etter kom den svenske militiakommandanten, Shangole tilbake. Ifølge den svenske islamisten hadde de ikke amputert en tilstrekkelig stor bit av foten hans. Enda tre fingerbredder måtte fjernes mente, Shangole. Dette ble utført i fengselet, med en baufil denne gangen. Shangole har vist sin perversitet også tidligere. Blant annet har han vært med på å steine en trettenårig pike som skal ha brutt med Al-Shababs klespåbud og blitt voldtatt av militsmenn.

Bemerkelsesverdig nok klarte guttene til slutt å flykte ved å innsmigre seg med fangevokterne som etterhvert ble skjødesløse. De fikk tatt en taxi bort fra området de ble holdt i, men drosjesjåføren måtte betale en høy pris for å ha fraktet dem bort. Han ble funnet død en tid senere.

Selv om Ismaels fotballkarriere er over, er han lykkelig over å ha kommet til Norge. Han føler seg likvel ikke helt trygg for Al-Shabab selv her i landet. Kanskje har han rett i det?  Al Shabab har utvilsomt støtte også her i Norge.

Religioner.no lenker:

Nyhetslenker om Al-Shabab

 , , , , ,