Aktuelt

Trump er forfriskende for amerikanske kristenkonservative

religioner      |      07/03/2017

– Trump deler kanskje ikke kristenkonservative verdier, men han respekterer dem, fortalte Mike Huckabee da Religioner.no intervjuet ham på Oslo Symposium.

I flere år har Religioner.no hovedsaklig hatt selskap av kristne medier som Dagen og Norge IDAG på Oslo Symposium, men i 2017 var det en rekke store medieaktører som hadde funnet veien dit.

En av årsakene til det er kan hende Donald Trumps overraskende valgseier i USA, hvor blant annet kristenkonservativ støtte var en faktor. Og ett av de store trekkplastrene ved åres symposium var tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee, som selv er tidligere presidentkandidat, og nå en sterk Trump-støttespiller.

Religioner.nos reporter John Færseth spurte ham om han anså den såkalte Trump-revolusjonen mot etablissementet som en evangelisk kristen revolusjon?

– Selv om evangeliske kristne gav en overveldende støtte til Trump var det ikke en seier utelukkende for dem. De var en del av en større arbeiderklassebefolkning i USA som følte at det var en håndfull eliter som manipulerte systemet til deres fordel.

Huckabee anser Trumps seier som en kristenkonservativ seier. Selv om Trump ikke vil vifte med Bibelen mot deg, har han respekt for kristendommens rolle som samfunnets moralske fundament, forklarte den tidligere senatoren.

Religioner.no-lenker:

 

 , , ,