Aktuelt

Var massemorderen i Orlando selv homofil?

Hans Olav Arnesen      |      14/06/2016

Massedrapet på en homseklubb i Orlando har gitt Donald Trump og hans antimuslimske retorikk vind i seilene. Men kan det tenkes at morderen selv var homofil?

Av Hans Olav Arnesen

Donald Trump tweet Orlando

Omar Mateen drepte 49 mennesker på en homseklubb i Orlando i helgen. Da det ble kjent at Mateen hadde sverget troskap til Den islamske staten antok mange at ugjerningen var nok et tragisk, men ellers typisk islamistisk terrorangrep.

Donald Trump var raskt ute med å fastslå at han hadde rett da han advarte mot trusselen fra islam, og gikk inn for fullstendig innvandringsstopp for muslimer.

Nylig har det likevel kommet frem at det kan ha vært flere motiver bak terrorhandlingen. En av hans studiekamerater fra politihøyskolen fortalte ifølge New York Daily News at han trodde Mateen selv var homofil, og at de gikk på homseklubber sammen.

En rekke kunder, samt en sikkerhetsvakt og et dragqueen-par som pleide å opptre på nattklubben hvor massemordet fant sted hevder også at Mateen hadde vært der som kunde ved en rekke anledninger. Dragqueen-artisten Chris Callen fortalte til NYDN at han hadde truffet Mateen mens han var ikledd kvinneklær, og at det virket som om Mateen var komfortabel med det. «Han var en hyggelig fyr,» fortalte Callen.

Mateen var tidligere gift med den usbekisk-amerikanske kvinnen Sitora Yusifiy. De ble separert allerede etter fire måneder, men fikk en sønn sammen, som nå er tre år gammel.

CNN spurte Yusifiy om hun trodde eksmannen var homofil. Hun svarte: «Jeg vet ikke,» men fortalte at eksmannen hadde innrømmet at han likte å gå på klubber og at hun følte det var en del av livet hans som han ikke ønsket å dele. Mateen giftet seg for øvrig på nytt og fikk nok en sønn.

En annen av stamgjestene på Pulse-klubben, Kevin West, hevdet til Los Angeles Times at han hadde kontakt med Mateen på homseappen Jack´d.

Det finnes likevel også dusinevis av stamgjester som hevder å aldri ha sett ham på klubben, ifølge Tampa Times.

Heller ikke Mateens far tror sønnen var homofil. «Det er ikke sant. Hvorfor, hvis han var homo, ville han ha gjort noe slikt?» Sa faren ifølge NYDN.

Mateen vil ikke være den første religiøse homohateren som viser seg å ha homofile tilbøyeligheter. Blant evangelikanske kristne har det vært en lang rekke skandaler hvor pastorer som har profilert seg som sterkt fiendtlige til likekjønnet samliv har blitt avslørt som homofile. Den mest kjente skandalen er knyttet til den berømte pastoren Ted Haggard, som i en årrekke hadde kjøpt seksuelle tjenester av en mannlig massør og prostituert, og etter hvert innrømmet dette.

Også den kanskje ypperste homohatende pastoren i USA, den avdøde grunnleggeren av Westboro Baptist Church, Fred Phelps, har blitt utpekt som homofil, selv om dette aldri har blitt bevist. Det er hans egen datter, Shirley Phelps, som mener farens hat mot homofile stammet fra hans egen dragning mot andre menn.

Religioner.no-lenker: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 , , , , ,