Aktuelt

Victoria Secrets-modell kler på seg etter å ha lest i Bibelen

admin      |      14/02/2012

Kjent modell avslutter undertøyskarrieren og slår inn på den smale sti. 

Av Hans Olav Arnesen

Digitalfaksimile. Daily Mail.

Digitalfaksimile: Daily Mail.

 

Det har vært mye snakk om religiøse klesplagg i den siste tiden. Først den langvarige striden om islamske klesplagg, både hijab og niqab, men nylig også sikhenes turban. Sistnevnte har fått mye oppmerksomhet da det ble klart at norske sikher vil saksøke staten for brudd på likestillings- og diskrimineringsloven ettersom reglementet for politiuniformer i dag utelukker religiøse hodeplagg.

Men også kristne kan la religiøse hensyn spille inn i valg av både garderobe og yrkesvei. Nå har det riktignok ikke vært noe stort krav blant muslimer og sikher om å tillatte religiøse hodeplagg på catwalken, men den kristne Victoria´s Secret-modellen, Kylie Bisutti, har derimot latt seg påvirke til å avslutte sin karriere som blikkfang. Hun har jobbet som modell for det velkjente undertøysmerket i flere år, men har nå lagt truser, brystholdere og hoftebåndsholdere på hyllen av religiøse hensyn.

Bisutti har arbeidet for Victoria´s Secrets siden 2009 da hun fikk jobben etter en fjernsynsendt konkurranse. Ifølge Vårt Land er det blant annet etter å ha lest i Skriften at hun ikke lenger føler seg komfortabel med dette arbeidet:

“Jeg elsket å jobbe der, det var så gøy. Men jo mer jeg jobbet som undertøysmodell, jo mindre komfortabel følte jeg meg på grunn av troen min. Jeg er kristen, og da jeg leste mer i Bibelen ble jeg stadig mer overbevist. Det er en hard industri å være i, hvis du vil unngå å gjøre ting som strider mot din egen overbevisning.”

Bisutti var nygift da hun startet sin karriere som undertøysmodell, men hennes sivilstatus spiller likevel også inn på hennes valg om å kle på seg for godt. Ifølge Seher.no skal hun ha sagt:

“Kroppen min skal kun bli sett av min ektemanns øyne, og er en hellig ting. Målet mitt er å være en bedre rollemodell for unge, kristne jenter og ikke gi dem inntrykk av at det er greit å gå rundt og vise seg fram i undertøy for fremmede menn.”

Victoria´s Secrets årlige moteshow er kjent som det eneste av sitt slag som er like populært hos menn som hos kvinner. Kanskje skyldes det at modellene er mer formfulle og at motevisningene har preg av konserter, men høyst sannsynlig spiller også kjerneproduktene til klesmerket en rolle ettersom de fokuserer sterkt på undertøy, ofte av det utfordrende slaget. Under følger et klipp fra moteshowet i 2011.

Religioner.no lenker: 

Lenker:

 

 

 

 , , , ,