Fra livssynssamfunnene

Hva er Humanistforbundets syn på Jesus?

religioner      |      16/12/2016

Jesus er helt sentral i kristendommen, men er viktig også i flere andre religioner. Hvordan forholder Humanistforbundet seg til denne skikkelsen? 


Av Religioner.no

Jesus er en skikkelse det er vanskelig å komme utenom dersom man lever i Norge, uavhengig av ens eget livssyn. Her kan du se og høre Jan-Egil Mosand fortelle om hvordan Humanistforbundet forholder seg til Jesus-skikkelsen. 

Opptaket er gjort i forbindelse med Uenighetens fellesskap-prosjektet, som er et samarbeid mellom Eldorado bokhandel, Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, Religioner.no og flere titalls norske livssynssamfunn. Målet med prosjektet er å gi norske livssynssamfunn en anledning til å formidle sine synspunkter i ulike spørsmål direkte, uten formidlende mellomledd, slik som oss i Religioner.no eller andre medier.

Prosjektet består av en 550 kvadratmeter stor sal i Eldorado bokhandel i Oslo, samt en nettside hvor du kan se, høre og lese om hva norske livssynssamfunn mener om et antall spørsmål. Både det fysiske senteret og nettsiden vil bli ferdigstilt i løpet av vårhalvåret 2017.

I løpet av adventstiden og julen vil vi publisere noen sesongaktuelle smakebiter på prosjektet her på Religioner.no. Følg med for å se hva ulike livssynssamfunn mener om julen og Jesus.

 

 ,