Kort og godt

Amerikansk politi påstår at tre mennesker ble drept i et wicca måneritual

Hans Olav Arnesen      |      05/08/2015

En kvinne og hennes to voksne sønner kan ha blitt offer for et ritualdrap, hevder politiet som etterforsker saken. 

Bildet av alteret er hentet fra et norsk paganisttreff og har ingenting med den omtalte saken å gjøre. Foto: Hans Olav Arnesen

Bildet av alteret er hentet fra et norsk paganisttreff og har ingenting med den omtalte saken å gjøre.

En syttisyv år gammel kvinne ble funnet død i sitt hjem i Florida fredag i forrige uke, sammen med sine to godt voksne sønner, ifølge NBC News. Kvinnen og en av sønnene ble slått, mens en av sønnene, Richard Smith, ble skutt. Alle fikk strupen skåret over.

Talsmannen for det lokale sheriffkontoret, Andrew Hobbes, mener at skadene på ofrene, måten likene var plassert på, og identiteten til den mistenkte i saken tyder på at dette var ritualdrap.

“Det synes som dette kan være knyttet til en slags wicca ritualdrap, og muligens knyttet til den blå måne (at det inntreffer to fullmåner på en kalendermåne red.)”, forklarte Hobbes til NBC News.

Dersom dette virkelig skulle vise seg å være et ritualdrap utført av et wiccamedlem vil det være særdeles oppsiktsvekkende da wicca er en fredelig religion som ikke oppfordrer til vold, og langt mindre til noen form for ritualdrap.

Richard Hobbes arbeidet for Homeland Security, og det var arbeidsgiveren hans som kontaktet det lokale sheriffkontoret da han ikke kom på jobb.

Mistankene som sheriffkontoret offentliggjorde på en pressekonferanse har skapt sterke reaksjoner både blant paganister og akademikere med paganisme som sitt felt. Gwendolyn Reece, paganismeforsker ved American University, hadde dette å si, ifølge The Guardian:

“Dersom de bare hadde gjort et minstemål av undersøkelser ville det blitt klart at dette ikke har noe med paganisme å gjøre,” og, la hun til: “Det er svært uansvarlig og høyst fordomsfullt av sheriffen.”

Religioner.no-lenker:

 

 , , ,