Kort og godt

Demoner er seksuelt overførbare

Hans Olav Arnesen      |      06/08/2013

Herpes og klamydia er ingen spøk, men seksuelt overførbare demoner er trolig hakket verre. 

Av Hans Olav Arnesen

 

Den amerikanske evangeliske pastoren og eksorsisten Bob Larson har etterhvert blitt et kjent navn for mange. Dels fordi han deler så mye av seg selv til media, men ikke minst fordi han har noe andre eksorsister ikke har; tre jomfruelige tenåringsdattereksorsister. De tre døtrene blir med sin eksorsistfar over hele verden.

I en ny dokumentar, laget av VBS.TV, kan man følge tenåringsjentene til Ukraina. Her er folk, ifølge jentene, er langt mer takknemlige for demonutdrivelsene enn i USA hvor publikum tar slike tjenester for gitt. Og slik de fremstår i dokumentaren er virkelig ukrainerne takknemlige, og ikke minst mottagelige for budskapet om at det er mulig å løse problemer som for eksempel narkotikaavhengighet ved å drive ut demoner og onde ånder.

Både narkomane VBS.TV har intervjuet, og helt fremmede på gaten, synes å være enig i at demonbesettelse er noe som kan ramme hvem som helst. Dette til tross for at en lokal prest avviser at dette er tilfellet, slik Den ortodokse kirken ser det.

De tre eksorsistjentene, Brynne, Savannah, og Tess, mener likevel ikke demoner kan besette hvem som helst, men at de diabolske kreftene trenger en slags juridisk rett for å kunne korrumpere folk. Gud holder en beskyttende paraply over folk, men når man synder gir man avkall på denne beskyttelsen og er sårbar for besettelse. Det kan skje ved at man misbruker narkotika, eller om man ligger med folk og på den måten blir smittet av deres demoner:

Akkurat som man kan få en seksuelt overførbar sykdom kan man også få en seksuelt overførbar demon, sier jentene i kor.

Mange menn får demoner gjennom prostituerte, ifølge jentene.

Harry Potter og annen okkult underholdning bør man også holde seg unna. Har man blitt seksuelt misbrukt kan demonene bruke de negative følelsene dette genererer til å ta kontroll, selv om man ikke har gjort noe galt.

Påstanden om at demonbesettelse er seksuelt overførbart er ikke så kontroversielt. Mer uvanlig var det da den svært innflytelsesrike televangelisten Pat Robertson for ikke så lenge siden hevdet at det var mulig å pådra seg demonbesettelse ved å kjøpe bruktklær. Derfor bør man, ifølge Robertson, be over gensere man kjøper fra Fretex og lignende veldedige organisasjoner.

Nektet å hjelpe demonbesatt kvinne som brøt med “manus”

Selv om Bob Larson og døtrene hans virker veldig fornøyd med måten de blir mottatt på i Ukraina viser de liten toleranse for demonbesatte som bryter med den dramaturgien Larson foretrekker. Når en demon som har besatt en middelaldrende kvinne uoppfordret begynner å tale til Larson fra salen, og ikke umiddelbart lar seg drive ut, får pastoren sine muskuløse vakter til å kaste kvinnen ut av salen.

Det gjør at VBS.TV får et intervju med en vaskeekte demon som snakker gjennom kvinnen og fastslår at den vil ødelegge henne og at ingen kommer til å stoppe den fordi ingen bryr seg om kvinnen den langsomt holder på å drepe. Pastoren viser ingen medfølelse med kvinnen, som etter hans mening har forsøkt å ødelegge for de mange andre som visste å oppføre seg.

Lurer du på om du selv kan være besatt av en demon kan du ta en demontest på Larsons hjemmeside her. Det koster 10 dollar.

Gonzo-journalistikk begynte som sysselsettingstiltak

VBS.TV springer ut av den amerikanske gratisutgivelsen Vice Magazine. Magasinet som opprinnelig var et kanadisk sysselsettingstiltak har gjort stor suksess med sin nyskapende og kreative stil, og til dels svært modige reportasjer. På en måte kan de minne om en slags hipsterversjon av BBC. VBS.TV har mye spennende stoff om religion. Ikke desto mindre har de som oftest en særdeles subjektiv vinkling til stoffet, og de lar gjerne journalisten bli en aktiv deltager, og ikke minst en smaksdommer til det man blir vitne til.

VBS.TV har med andre ord en journalistisk tilnærming til de fenomener de dekker som står veldig langt ifra den redaksjonelle linjen her i Religioner.no. For noen vil dette kanskje likevel være friskt og befriende. Og er man ikke opptatt av en nøytral og rettferdig dekning er det mye å glede seg over.

Kvaliteten på produksjonene er det lite å utsette på, temaene er spennende, noen ganger neglebitersk sådan, og best av alt er det hele gratis. Både TV-produksjonene og artiklene. Under følger noen eksempler som passer godt for et religionsinteressert publikum, men vær advart; de er til dels svært avhengighetsskapende.

  1. Den sibirske Jesus
  2. Bruderov i Kirgisistan  
  3. Den meksikansk-mormonske narkotikakrigen
  4. Verdens største pilegrimsreise – hajj  
  5. Guds prostituerte  
  6. Blodoffer på Sumba
  7. Lovløse jødebosettere  

Religioner.no-lenker: 

Stankdemon forårsaker homoseksualitet

 , , , ,