Kort og godt

Djevelsk underholdning

religioner      |      22/04/2016

Vil du unngå vårsolen og istedet benke deg foran TV-skjermen? I så fall er det mye god, diabolsk fjernsynsunderholdning å kose seg med om dagen. 

Av Kai Erik Westergaard

Det er ikke ukjent at de amerikanske TV-selskapene ofte kopierer konkurrenten, slik at man ender opp med to eller flere serier med samme tema. I dette tilfellet med serier av en djevelsk art.

TV-serien Lucifer hadde premiere på amerikanske skjermer den 25 januar i år og sesong finalen sendes 25 april. Serien handler om en nonchalant devil-may-care versjon av Djevelen som har pensjonert seg, og ferier blant de dødelige som dekadent nattklubbeier. Seriens versjon av Lucifer er overraskende sympatisk, så sympatisk at han fungerer som en slags konsulent som hjelper politiet å løse kriminalsaker med sine overmenneskelige evner. Serien er produsert av Jerry Bruckheimer som tidligere har Jobbet med CSI-seriene. Også Lucifer er en slags politiserie, men med litt djevelsk humor.

7 mars kom TV-serieversjonen av Damien, en fortsettelse av filmen The Omen fra 1976. I motsetning til TV-serien Lucifer, er stemningen nokså alvorlig og det kan karakteriseres som en thriller/horror-serie. Damien Thorne er Djevelens sønn inkarnert på Jorden, i The Omen følger vi Damien i hans barndom, mens TV-serien følger den nå voksne Damien Thorne. Damien er krigsfotograf og etterfølges av død både i jobb- og privatliv. Han er enda ikke kjent med sitt djevelske opphav, men serien tar for seg hans voksende erkjennelse av å ikke være som alle andre og hans kamp med å godta sitt opphav. Siste episode av første sesong sendes i mai, og serien er nå på sin åttende episode. Produsent Glen Mazzara som står bak serien, har også jobbet med The Walking Dead og The Shield.

 

 , ,