Kort og godt

Djevelske julegaver

religioner      |      15/12/2010

Kunne det fristet med julegaver av det mørke slaget i år? 

Av Hans Olav Arnesen

cebc809b-0152-4515-a61c-d5e1b7334e94_org_medium

Produktfoto Higren, Epla.no

Føler du deg litt diabolsk i disse juletider? Om det skulle gå en fanden i deg under julegavehandelen finnes det faktisk en hel del alternativer hva angår djevelske presanger. Det vakte både oppsikt og forargelse i Bergen da nettbutikken Epla.no lanserte et kubbelys med navnet, “Kirkebrann”. Lyset har form av en stavkirke, og er naturligvis ment å minne om den tragiske påsettelsen av Fantoft stavkirke. Nettbutikken reklamerer for kubbelyset på denne måten: «Få utløp for dine black metal-fantasier! Nå kan du brenne din egen stavkirke uten å reise deg fra sofaen.»

nissehengt_847032i

Foto: Grete Dahl

Dersom du, i likhet med den danske frikirken som symbolsk henrettet julenissen ved hengning, mener at julenissen er djevelsk har du to valg. Du kan klynge ham opp på kirkeveggen, eller du kan selge sjelen din til ham. Samme selskap som har laget det famøse kubbelyset har nemlig også T-skjorter hvor det står: “Jeg solgte sjelen min til julenissen”.

Produktbilde-5_medium

Produktbilde, Higren – Epla.no

Mannen bak kubbelysene sier til Bergens tidende at han ikke selv er satanist, og at de er humoristisk ment. Fædrelandsvennen kunne likevel melde om en vaskeekte svartmetaller som har lansert en julepresang av den fuktige arten.  Satyricongi-aristen, Sigurd Wongraven, har nemlig en kjærlighet for vin og lanserer en vinkolleksjon prydet med åpenbart djevelske motiver, men visstnok med et velsmakende innhold. Dog noe overpriset, ifølge Aftenpostens anmelder, Geir Salvesen.  Om du liker øl bedre kan du prøve en av disse 10 djevelske øltypene.

2010_11_06wongraven-allean_w

Produktfoto av Wongravenvinen

Er du ikke fornøyd med noen av disse julegavealternativene kan du ta deg en tur innom, The Satanic Temples nettbutikk ShopSatan.com. Her finner du alt fra kopper, klær, figurer og byster knyttet til Mørkets herre. 

Om du likevel har lyst til å gjøre det virkelig enkelt, og kjøpe alle julegavene på Clas Ohlson, slik undertegnede har gjort, så er også det mulig. I følge en protestantisk menighet i Brasil er nemlig USB- symbolet på datamaskinen din i virkeligheten Satans merke. Om dette stemmer er det altså tilstrekkelig å betale  99, – for en minnepinne om man ønsker å gi sine kjære en djevelsk julegave.

Nuvola_apps_usb

USB- symbolet er Satans merke, ifølge den brasilianske menigheten Paz do Senhor Amado.

Lenker:

Artikkelen ble først publisert 15.10.2010 og oppdatert 15.20.2016.

 ,