Kort og godt

Helbredelse og kjøttkaker

Hans Olav Arnesen      |      11/03/2015

Se Aage Samuelsen helbrede en mann for kjøttkakeallergi.

aagesamuelsen.nrk.skjermdump

Aage Samulsen – NRK

Karismatiske kristne miljøer, som tror at de samme mirakuløse nådegavene som var tilgjengelig for Jesus og apostlene ennå er tilgjengelig i dag, har fått en del oppmerksomhet i den siste tiden.
Aage Samuelsen var en pioner i det karismatiske kristen-Norge, og grunnla blant annet Maran Ata, som fremdeles eksisterer, om enn med en noe aldrende medlemsmasse. Samuelsen var kjent for sin folkelige utstråling og musikalske evner, men også for å være en mann med visse lyter, sett fra et fromt kristent ståsted. I sin samtid var han ikke minst kontroversiell fordi han hevdet at man kunne bli mirakuløst helbredet gjennom forbønn. Dette var om mulig enda mer omstridt på hans tid enn det er i dag, hvor det finnes langt flere aktører innenfor dette “markedet”, inklusive nyreligiøsiteten.
NRK sitter på mange fabelaktige filmklipp fra sin lange kringkastingshistorie. På NRKs facebookside har de lagt ut et sjeldent klipp av Samuelsen, hvor han, eller snarere Gud, helbreder en mann for kjøttkakeintoleranse. Muligens et større handikap på Samuelsens tid enn det er i dag.
Trykk på bildet øverst i artikkelen for å se filmklippet.

Lenker:

Religioner.no lenker: 

 , , , ,