Kort og godt

Josef bygde de egyptiske pyramidene for å lagre korn

religioner      |      06/11/2015

Den republikanske politikeren Ben Carson har en original teori om hvorfor pyramidene i sin tid ble bygget. 

 

Flere av de potensielle presidentkandidatene i Det republikanske partiet utmerker seg med noen svært originale idéer. Blant annet har Donald Trump hevdet at muslimske kvinner i land hvor heldekkende ansiktsplagg er utbredt foretrekker slike antrekk fordi de dermed slipper å sminke seg.

Ben Carson ses på som en stadig mer realistisk vinner av det republikanske nominasjonsvalget, etter at Jeb Bush har støtt på vanskeligheter i den siste tiden. Også han har noen svært spesielle tanker om hva de egyptiske pyramidene i sin tid ble bygd som. Fremfor å være gravkamre bygget av og for de egyptiske faraoene, mener han det var den bibelske patriarken Josef som bygget dem for å lagre korn i. Dette er knyttet til myten om de syv fete og de syv magre år.

Teorien lanserte han for første gang i 1998 da han holdt en tale for avgangsstudentene ved Andrews universitet. Det klippet kan du se ovenfor. Når han nylig ble konfrontert med disse uttalelsene bekreftet han at han fremdeles tror pyramidene ble brukt til å lagre korn i. Det kan du se i klippet nedenfor, hvor han også latterliggjør Big Bang-teorien.

Carson, som er utdannet nevrokirurg, har flere spesielle teorier som han har høstet mye kritikk for. Ifølge Washington Post har han hevdet at homoseksualitet er et valg man gjør og at evolusjonslæren er idé som Djevelen har oppmuntret til.

Alle disse forestillingene har han høstet mye hets for i sosiale medier, samt latterliggjøring av arkeologer og egyptologer, men det synes ikke å skremme medlemmene av Det republikanske partiet, og han ligger foreløpig godt an på meningsmålingene.

Religioner.no-lenker:

 

 , , , , ,