Kort og godt

Julegryta er på plass

Hans Olav Arnesen      |      29/11/2013

Frelsesarmeens julegryter er et sikkert tegn på at julehøytiden nærmer seg. Nå er de på plass. 

Av Hans Olav Arnesen

frelsesarmeens julegryte

Foto: Frelsesarmeen.no

Nå er julegrytene på plass landet over, ifølge NTB. Nærmere bestemt 150 stykker, utplassert på gatehjørner og torg landet rundt. For mange nordmenn er grytene et tegn på at julen nærmer seg, for de mindre heldige blant oss utgjør de et håp om mat og klær, eller ferier for barnefamilier som ellers ikke har råd til det.

− Dette er viktige tiltak som vi vet betyr noe, sier Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen til NTB.

− At vi i år setter ut julegrytene første helgen i advent for 113. gang, vitner om at nordmenn har stor omtanke for andre mennesker. Det er takket være det de putter i grytene at vi kan hjelpe så mange mennesker, sier Hannevik til NTB.

Rekordstor giverglede

Fjorårets gryteinnsamling var rekordstor. Hele 28 millioner kroner ble lagt i grytene. Mye av pengene brukes på Frelsesarmeens slumstasjoner og velferdsentre spredt rundt i Norge.

− Ved Frelsesarmeens slumstasjoner ser vi hver dag mange av dem som faller utenfor i samfunnet vårt. Mennesker som trenger hjelp med mat og klær. , ifølge Elin Herikstad, leder for velferd og utvikling i Frelsesarmeen til NTB.

Hvor og når?

Julegrytene blir plassert ut på ulike tidspunkter og forskjellige steder rundt omkring i landet. Hvor og når du kan finne en gryte i nærheten av deg kan du finne ut av på frelselsarmeens gryteoversikt.

Kort om julegryta

  • Frelsesarmeens juleinnsamling.
  • Settes ut for 113. gang.
  • Bidrar med mat, klær, fyringsved.
  • Muliggjør trivsels- og velferdstiltak.
  • Over 150 gryter i Norge.
  • Innsamlingsrekord syv år på rad (2012).

 , , , , ,