Kort og godt

Klemmens kraft

Hans Olav Arnesen      |      14/10/2015

En antiislamsk aktivist dukket opp foran et islamsk kultursenter i Ohio overbevist om at muslimer var onde og Koranen satanisk. En hyggelig samtale og en god klem senere hadde hennes syn på islam og muslimer endret seg. 

 

 

En kvinnelig antiislamsk aktivist hadde med seg to skilt med antimuslimske budskap og var på vei til en demonstrasjon utenfor et islamsk kultursenter i den amerikanske delstaten Ohio.

De andre demonstrantene som hadde invitert henne til markeringen var ikke å se, men det var derimot en gruppe muslimer og en jøde fra kultursenteret som bestemte seg for å snakke med kvinnen.

Kvinnen var svært fiendtlig, og bød på en rekke velkjente antiislamske argumenter. Koranen er en satanisk bok, Allah er Satan fra Bibelen,  Obama er en muslim, islam er ikke en religion, men en dødskult, Muhammed oppfordret til mord på barn og voldtekt, muslimer praktiserte taqiyya og kunne lyve som de ville til henne, og mye mer.

Kvinnen fortalte at hun diskuterte med muslimer hver dag på Facebook, og opplevde å bli truet av muslimer og ble kalt en kaffir etter å ha forsvart Israel på sosiale medier. Det var etter dette kvinnen ble en antiislamist, forklarte hun.

En lengre samtale med en jødisk mann gjorde lite for å overbevise henne, heller ikke argumentene fra muslimene som etterhvert deltok i diskusjonen. De inviterte henne på kaffe, men hun var mildt sagt skeptisk til å bli med inn i “løvens hule”.

Helt til en ung muslimsk kvinne, tilsynelatende spontant, gav henne en varm klem. Da endret alt seg, og hun gikk smilende og spøkende inn i moskéen hvor hun ble mottatt med applaus.

Kanskje flere opphetede diskusjoner om religion kunne blitt mer fruktbare med en klem eller to?

Lenker: 

Religioner.no-lenker: 

 

 

 , ,