Kort og godt

Kvekerparodi på “The Fox”

Hans Olav Arnesen      |      09/01/2014

Amerikanske kvekere parodierer Ylvisbrødrenes musikkvideo, “The Fox”. 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Historisk har nok kvekerne vært mer kjent for sin fromhet, strenge moral og nøysomhet fremfor sin lystighet og gode humør. Tidene endrer seg, og amerikanske kvekere har nå valgt å informere om sitt kirkesamfunn gjennom sang og dans. Og sangen de har valgt å parodiere er ingen ringere enn Ylvis-brødrenes “The Fox”.

Kvekerversjonen av sangen heter “What George Fox say”. Tittelen viser til kvekersamfunnets engelske grunnlegger og det er da også George Fox som spiller hovedrollen i YouTube-videoen. Noe overraskende viser det seg at den puritanske George Fox tilsynelatende var glad i både sang, dans og rokkeringer, ihvertfall slik dagens amerikanske kvekere fremstiller ham.


Kvekerne som har laget videoen kommer i hovedsak fra Massachusetts, ifølge deres egen beskrivelse på YouTube. Ylvis-brødrene har også laget en musikkvideo om denne amerikanske delstaten. Hvorvidt den faller i smak hos kvekerne er en annen sak. Den rommer nemlig en del seksuelle hentydninger, hvorav enkelte er nokså eksplisitte.

Ta en titt på videoen så kan du kanskje lære noe om kvekerne. Vil du lese hele kvekerteksten kan du gjøre det her.

 , , , ,